Επίγνωση

Τελευταία Ενημέρωση: 13 December, 2022

Πράγματα που Πρέπει να Θυμάστε Όταν Αισθάνεστε Χαμένοι και Μόνοι

Το να νιώθεις χαμένος και μόνος μπορεί να είναι μια δύσκολη και συντριπτική εμπειρία. Μπορεί να μας κάνει να νιώθουμε αποκομμένοι, αβέβαιοι για την πορεία μας και χωρίς αίσθηση σκοπού. Ωστόσο, υπάρχουν βήματα που μπορούμε να κάνουμε για να ξεπεράσουμε αυτά τα συναισθήματα και να βρούμε το δρόμο μας. Εδώ είναι επτά πράγματα που πρέπει να θυμάστε όταν αισθάνεστε χαμένοι και μόνοι.

Δεν είσαι μόνος. Μπορεί να είναι εύκολο να πιστέψουμε ότι είμαστε οι μόνοι που παλεύουν και ότι κανείς δεν μας καταλαβαίνει. Ωστόσο, αυτό δεν είναι αλήθεια. Πολλοί άνθρωποι έχουν βιώσει συναισθήματα χαμένου και μόνου, και υπάρχουν και άλλοι που περνούν το ίδιο πράγμα αυτή τη στιγμή. Να θυμάστε ότι δεν είστε μόνοι και ότι υπάρχουν άνθρωποι που νοιάζονται για εσάς και θέλουν να σας βοηθήσουν.

Τα συναισθήματά σας ισχύουν. Είναι σημαντικό να αναγνωρίζετε και να επικυρώνετε τα συναισθήματά σας, ακόμα κι αν είναι δύσκολα ή άβολα. Είναι εντάξει να νιώθετε χαμένοι και μόνοι και είναι σημαντικό να επιτρέψετε στον εαυτό σας να βιώσει αυτά τα συναισθήματα. Αναγνωρίζοντας και αποδεχόμενοι τα συναισθήματά σας, μπορείτε να αρχίσετε να τα αντιμετωπίζετε και να προχωρήσετε.

Δεν σας καθορίζουν οι τρέχουσες συνθήκες σας. Είναι εύκολο να πιστέψουμε ότι οι τρέχουσες συνθήκες μας καθορίζουν και καθορίζουν την αξία μας. Ωστόσο, αυτό δεν είναι αλήθεια. Είστε κάτι περισσότερο από την τρέχουσα κατάστασή σας και η αξία σας ως άτομο δεν εξαρτάται από τη δουλειά σας, τις σχέσεις σας ή οποιονδήποτε άλλο εξωτερικό παράγοντα. Να θυμάστε ότι δεν σας καθορίζουν οι τρέχουσες συνθήκες και ότι έχετε τη δύναμη να δημιουργήσετε τη ζωή που θέλετε.

Η αλλαγή είναι δυνατή. Μπορεί να αισθάνεστε ότι η τρέχουσα κατάστασή σας είναι μόνιμη και ότι έχετε κολλήσει. Ωστόσο, η αλλαγή είναι πάντα δυνατή. Κάνοντας μικρά βήματα και κάνοντας θετικές επιλογές, μπορείτε να δημιουργήσετε τις αλλαγές που θέλετε στη ζωή σας. Να θυμάστε ότι έχετε τη δύναμη να κάνετε τη διαφορά και ότι το μέλλον σας δεν είναι προκαθορισμένο από το παρελθόν σας.

Είναι εντάξει να ζητήσετε βοήθεια. Όταν αισθάνεστε χαμένοι και μόνοι, μπορεί να είναι δύσκολο να απευθυνθείτε σε άλλους για βοήθεια. Αλλά είναι σημαντικό να θυμάστε ότι είναι εντάξει να ζητήσετε βοήθεια. Το να ζητάς βοήθεια δεν σε κάνει αδύναμο ή εξαρτημένο. δείχνει ότι είστε αρκετά ισχυροί για να αναγνωρίσετε πότε χρειάζεστε υποστήριξη και είστε πρόθυμοι να αναλάβετε δράση για να την αποκτήσετε.

Μπορείτε να βρείτε το δρόμο σας προς τα εμπρός. Το να αισθάνεστε χαμένοι και μόνοι μπορεί να είναι συντριπτικό, αλλά είναι σημαντικό να θυμάστε ότι έχετε τη δύναμη και την ανθεκτικότητα να ξεπεράσετε αυτά τα συναισθήματα και να βρείτε το δρόμο σας προς τα εμπρός. Μπορεί να μην συμβεί από τη μια μέρα στην άλλη, αλλά κάνοντας μικρά βήματα και αναζητώντας υποστήριξη, μπορείτε να αρχίσετε να αισθάνεστε πιο σίγουροι και να έχετε τον έλεγχο της ζωής σας ξανά.

Το να νιώθετε χαμένοι και μόνοι μπορεί να είναι μια δύσκολη και συντριπτική εμπειρία, αλλά είναι σημαντικό να θυμάστε ότι δεν είστε μόνοι, δεν πειράζει να ζητήσετε βοήθεια και μπορείτε να βρείτε το δρόμο σας προς τα εμπρός. Κάνοντας μικρά βήματα και αναζητώντας υποστήριξη, μπορείτε να αρχίσετε να αισθάνεστε πιο σίγουροι και να έχετε τον έλεγχο της ζωής σας ξανά. Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι δεν είστε μόνοι και ότι υπάρχουν άνθρωποι που νοιάζονται για εσάς και θέλουν να σας βοηθήσουν σε αυτή τη δύσκολη στιγμή. Απευθυνθείτε σε φίλους, οικογένεια ή έναν επαγγελματία ψυχικής υγείας για υποστήριξη και καθοδήγηση. Δεν είστε μόνοι και μπορείτε να βρείτε το δρόμο σας προς τα εμπρός.

Φωτογραφία Benjamin Davies

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΜΕΤΑ

Περισσότερα