Σκοπός

Τελευταία Ενημέρωση: 13 December, 2022

3 Ισχυροί Τρόποι για να Κινηθείτε όταν Αισθάνεστε Κολλημένοι

Το να αισθάνεσαι κολλημένος μπορεί να είναι μια απογοητευτική και συντριπτική εμπειρία. Μπορεί να μας κάνει να νιώθουμε ότι δεν σημειώνουμε πρόοδο και ότι οι στόχοι μας είναι απρόσιτοι. Ωστόσο, υπάρχουν τρόποι να απαλλαγείτε από αυτό το συναίσθημα και να κινηθείτε ξανά. Εδώ είναι τρεις ισχυρές στρατηγικές που πρέπει να δοκιμάσετε όταν αισθάνεστε κολλημένοι.

  1. Προσδιορίστε την αιτία του κολλήματος σας. Το πρώτο βήμα για να ξεκολλήσετε είναι να καταλάβετε τι σας κάνει να νιώθετε έτσι. Είναι έλλειψη κινήτρων, έλλειψη κατεύθυνσης ή φόβος αποτυχίας; Μόλις εντοπίσετε την υποκείμενη αιτία, μπορείτε να αρχίσετε να την αντιμετωπίζετε και να την ξεπεράσετε.
  2. Κάντε μικρά, διαχειρίσιμα βήματα. Όταν αισθανόμαστε κολλημένοι, μπορεί να είναι δελεαστικό να προσπαθήσουμε να αντιμετωπίσουμε τα πάντα ταυτόχρονα. Ωστόσο, αυτό μπορεί να είναι συντριπτικό και μπορεί πραγματικά να επιδεινώσει την κατάσταση. Αντίθετα, εστιάστε στο να κάνετε μικρά, διαχειρίσιμα βήματα προς τον στόχο σας. Αυτά τα βήματα μπορεί να φαίνονται ασήμαντα, αλλά μπορούν να αθροιστούν και να σας βοηθήσουν να σημειώσετε πρόοδο.
  3. Ζητήστε υποστήριξη από άλλους. Μπορεί να είναι χρήσιμο να μιλήσετε με φίλους, οικογένεια ή θεραπευτή για τα αισθήματα κολλήματος. Μπορούν να παρέχουν ενθάρρυνση, συμβουλές και μια νέα προοπτική. Επιπλέον, η συμμετοχή σε μια ομάδα υποστήριξης ή κοινότητα μπορεί επίσης να προσφέρει πολύτιμη υποστήριξη και κίνητρο.

Το να αισθάνεσαι κολλημένος μπορεί να είναι μια προκλητική εμπειρία. Ωστόσο, προσδιορίζοντας την αιτία του κολλήματος σας, κάνοντας μικρά βήματα και αναζητώντας υποστήριξη από άλλους, μπορείτε να ξεπεράσετε αυτό το συναίσθημα και να κινηθείτε ξανά.

Φωτογραφία Xan Griffin

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΜΕΤΑ

Περισσότερα