Γονείς

Τελευταία Ενημέρωση: 12 December, 2022

5 Συμβουλές για να Παραμείνετε Συνδεδεμένοι με τα Παιδιά σας όταν Είστε Απασχολημένοι

Εάν είστε πολυάσχολος γονέας, μπορεί να είναι δύσκολο να βρείτε χρόνο για να συνδεθείτε με τα παιδιά σας και να διατηρήσετε ισχυρές σχέσεις μαζί τους. Ακολουθούν τέσσερις συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να παραμείνετε συνδεδεμένοι με τα παιδιά σας ακόμα και όταν είστε απασχολημένοι:

  1. Αφιερώστε χρόνο για τακτικές δραστηριότητες ένας προς έναν: Αφιερώστε κανονικό χρόνο κάθε εβδομάδα για να κάνετε κάτι διασκεδαστικό και συναρπαστικό με κάθε ένα από τα παιδιά σας ξεχωριστά. Αυτό θα μπορούσε να είναι να πάτε για μια βόλτα, να παίξετε ένα παιχνίδι ή απλώς να καθίσετε για να συζητήσετε.
  2. Να είστε παρόντες και προσεκτικοί όταν είστε με τα παιδιά σας: Όταν είστε με τα παιδιά σας, προσπαθήστε να είστε πλήρως παρόντες και αφοσιωμένοι. Αυτό σημαίνει να αφήσετε το τηλέφωνό σας, να κλείσετε την τηλεόραση και να δώσετε στα παιδιά σας την αμέριστη προσοχή σας.
  3. Επικοινωνήστε ανοιχτά και ειλικρινά: Είναι σημαντικό να είστε ανοιχτοί και ειλικρινείς με τα παιδιά σας και να τα ενθαρρύνετε να κάνουν το ίδιο. Αυτό σημαίνει να ακούτε ενεργά, να κάνετε ερωτήσεις και να εκφράζετε τις σκέψεις και τα συναισθήματά σας με τρόπο που να είναι σεβαστός και κατάλληλος για την ηλικία του.
  4. Δείξτε την αγάπη και την υποστήριξή σας: Είναι σημαντικό να ενημερώσετε τα παιδιά σας ότι τα αγαπάτε και τα υποστηρίζετε, ακόμα και όταν είστε απασχολημένοι. Αυτό θα μπορούσε να είναι μέσω της σωματικής στοργής, όπως αγκαλιές και φιλιά, ή λεκτικές επιβεβαιώσεις, όπως να τους πείτε πόσο τους εκτιμάτε και τι κάνουν.

Αφιερώνοντας χρόνο για τακτικές δραστηριότητες ένας προς έναν, να είστε παρόντες και προσεκτικοί όταν είστε με τα παιδιά σας, να επικοινωνείτε ανοιχτά και ειλικρινά και να δείχνετε την αγάπη και την υποστήριξή σας, μπορείτε να διατηρήσετε δυνατές, θετικές σχέσεις με τα παιδιά σας ακόμα και όταν είσαι απασχολημένος.

Φωτογραφία Alexander Dummer

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΜΕΤΑ

Περισσότερα