Σκοπός

Τελευταία Ενημέρωση: 12 December, 2022

5 Συνήθειες των Πολύ Αποτελεσματικών Ηγετών

Η αποτελεσματική ηγεσία είναι ένα κρίσιμο συστατικό κάθε επιτυχημένου οργανισμού. Οι σπουδαίοι ηγέτες εμπνέουν και παρακινούν τις ομάδες τους, προωθούν τη συνεργασία και την καινοτομία και οδηγούν σε αποτελέσματα. Είναι σε θέση να προσαρμόζονται στις αλλαγές, να ξεπερνούν τις προκλήσεις και να λαμβάνουν δύσκολες αποφάσεις.

Τι ξεχωρίζει όμως τους πραγματικά αποτελεσματικούς ηγέτες από τους υπόλοιπους; Εδώ είναι πέντε κοινές συνήθειες που έχουν οι εξαιρετικά αποτελεσματικοί ηγέτες:

Επικοινωνούν καθαρά και αποτελεσματικά. Οι αποτελεσματικοί ηγέτες ξέρουν πώς να αρθρώνουν το όραμα και τις στρατηγικές τους στις ομάδες τους με τρόπο που είναι εύκολο να κατανοηθεί και να ακολουθηθεί. Είναι επίσης ικανοί ακροατές που ενθαρρύνουν την ανοιχτή και ειλικρινή επικοινωνία μέσα στις ομάδες τους.

Δίνουν το παράδειγμα. Οι εξαιρετικά αποτελεσματικοί ηγέτες παρακολουθούν την ομιλία και επιδεικνύουν με συνέπεια τις συμπεριφορές και τις αξίες που περιμένουν από τα μέλη της ομάδας τους. Είναι πρόθυμοι να σηκώσουν τα μανίκια τους και να λερώσουν τα χέρια τους και είναι πάντα πρόθυμοι να μάθουν και να αναπτυχθούν.

Είναι προσαρμόσιμα και ευέλικτα. Στο σημερινό επιχειρηματικό περιβάλλον με γρήγορους ρυθμούς, οι ηγέτες πρέπει να είναι σε θέση να προσαρμόζονται στις αλλαγές και να περιστρέφονται γρήγορα ως απάντηση σε νέες προκλήσεις και ευκαιρίες. Οι εξαιρετικά αποτελεσματικοί ηγέτες είναι σε θέση να σκέφτονται στα πόδια τους και να λαμβάνουν αποφάσεις γρήγορα, χωρίς να παραβλέπουν τους μακροπρόθεσμους στόχους τους.

Εμπνέουν και δίνουν κίνητρο στις ομάδες τους. Οι μεγάλοι ηγέτες ξέρουν πώς να αναδεικνύουν το καλύτερο από τα μέλη της ομάδας τους. Δημιουργούν ένα θετικό περιβάλλον εργασίας χωρίς αποκλεισμούς, αναγνωρίζουν και ανταμείβουν τους εργαζόμενους για τις συνεισφορές τους και τους παρέχουν την υποστήριξη και τους πόρους που χρειάζονται για να πετύχουν.

Προάγουν τη συνεργασία και την καινοτομία. Οι αποτελεσματικοί ηγέτες κατανοούν ότι η συνεργασία και η καινοτομία είναι το κλειδί για την προώθηση της επιχειρηματικής επιτυχίας. Δημιουργούν ευκαιρίες για τα μέλη της ομάδας τους να συνεργαστούν, να μοιραστούν ιδέες και να βρουν δημιουργικές λύσεις σε προβλήματα.

Ενσωματώνοντας αυτές τις συνήθειες στο στυλ ηγεσίας τους, οι εξαιρετικά αποτελεσματικοί ηγέτες είναι σε θέση να οδηγήσουν τις ομάδες τους να επιτύχουν εξαιρετικά αποτελέσματα και να έχουν μόνιμο αντίκτυπο στους οργανισμούς τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΜΕΤΑ

Περισσότερα