Επίτευξη Στόχων

Τελευταία Ενημέρωση: 11 December, 2022

6 Απλοί Τρόποι για να Σταματήσεις την Αναβλητικότητα

Η αναβλητικότητα είναι ένα κοινό πρόβλημα που μπορεί να επηρεάσει οποιονδήποτε, σε οποιαδήποτε ηλικία και σε οποιοδήποτε στάδιο της ζωής. Είναι η τάση να αναβάλλεις καθήκοντα και ευθύνες και να συμμετέχεις σε δραστηριότητες που είναι λιγότερο σημαντικές ή λιγότερο επείγουσες. Η αναβλητικότητα μπορεί να είναι μια αυτοκαταστροφική συμπεριφορά που μπορεί να μας εμποδίσει να επιτύχουμε τους στόχους και τα όνειρά μας και μπορεί να μας κάνει να νιώθουμε άγχος και υπερένταση. Σε αυτό το άρθρο, θα εξερευνήσουμε 6 απλούς τρόπους για να σταματήσετε την αναβολή και να ξεπεράσετε αυτήν την τάση.

  1. Προσδιορίστε τους λόγους για την αναβλητικότητά σας: Το πρώτο βήμα για να ξεπεράσετε την αναβλητικότητα είναι να εντοπίσετε τους λόγους για την αναβλητικότητά σας. Καθυστερείτε επειδή αισθάνεστε καταβεβλημένοι, επειδή δεν είστε σίγουροι για το πώς να κάνετε την εργασία ή επειδή αποφεύγετε κάτι δυσάρεστο ή δύσκολο; Εντοπίζοντας τους λόγους για την αναβλητικότητά σας, μπορείτε να αναπτύξετε στρατηγικές για να τις ξεπεράσετε.
  2. Χωρίστε την εργασία σε μικρότερα βήματα: Ένας άλλος τρόπος για να σταματήσετε την αναβλητικότητα είναι να χωρίσετε την εργασία σε μικρότερα βήματα. Αυτό μπορεί να κάνει την εργασία να φαίνεται πιο διαχειρίσιμη και λιγότερο αποθαρρυντική και μπορεί να σας βοηθήσει να εστιάσετε και να συγκεντρωθείτε σε ένα βήμα τη φορά. Αναλύοντας την εργασία σε μικρότερα βήματα, μπορείτε επίσης να παρακολουθείτε την πρόοδό σας και να δείτε την πρόοδο που σημειώνετε, κάτι που μπορεί να είναι κίνητρο και ενθαρρυντικό.
  3. Ορίστε μια προθεσμία: Ο ορισμός προθεσμίας μπορεί επίσης να είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος για να σταματήσετε την αναβλητικότητα. Μια προθεσμία μπορεί να προσφέρει μια αίσθηση επείγοντος και πίεσης και μπορεί να σας βοηθήσει να παραμείνετε συγκεντρωμένοι και παρακινημένοι. Μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να ιεραρχήσετε τις εργασίες και τις ευθύνες σας και να κατανείμετε τον χρόνο και την ενέργειά σας πιο αποτελεσματικά.
  4. Εξαλείψτε τους περισπασμούς: Η εξάλειψη των περισπασμών μπορεί επίσης να είναι χρήσιμη για να σταματήσετε την αναβλητικότητα. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει την απενεργοποίηση του τηλεφώνου σας, το κλείσιμο περιττών καρτελών στον υπολογιστή σας ή την εύρεση ενός ήσυχου και χωρίς περισπασμούς χώρου εργασίας. Εξαλείφοντας τους περισπασμούς, μπορείτε να μειώσετε τον πειρασμό να συμμετάσχετε σε δραστηριότητες που είναι λιγότερο σημαντικές ή λιγότερο επείγουσες και μπορείτε να εστιάσετε στις εργασίες που είναι πιο σημαντικές και πιο επιδράσεις.
  5. Αναζητήστε υποστήριξη και υπευθυνότητα: Η αναζήτηση υποστήριξης και λογοδοσίας μπορεί επίσης να είναι χρήσιμη για να σταματήσετε την αναβλητικότητα. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει να ζητήσετε από έναν φίλο ή μέλος της οικογένειας να κάνει check in μαζί σας ή να συμμετάσχετε σε μια ομάδα υποστήριξης ή σε μια ομάδα λογοδοσίας. Αναζητώντας υποστήριξη και υπευθυνότητα, μπορείτε να λάβετε ενθάρρυνση και κίνητρο και μπορείτε να είστε υπόλογοι σε άλλους για τις πράξεις και την πρόοδό σας.
  6. Επιβραβεύστε τον εαυτό σας για την πρόοδο: Τέλος, η επιβράβευση του εαυτού σας για την πρόοδο μπορεί επίσης να είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος για να σταματήσετε την αναβλητικότητα. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει το να προσφέρετε στον εαυτό σας κάτι που σας αρέσει, όπως ένα χόμπι ή μια δραστηριότητα ή να δώσετε στον εαυτό σας μια μικρή ανταμοιβή για την επίτευξη ενός ορόσημου ή την ολοκλήρωση μιας εργασίας. Επιβραβεύοντας τον εαυτό σας για την πρόοδο, μπορείτε να παρακινήσετε τον εαυτό σας να συνεχίσει να προοδεύει και να αισθάνεται μια αίσθηση ολοκλήρωσης και ικανοποίησης.

Η αναβλητικότητα είναι ένα κοινό πρόβλημα που μπορεί να μας εμποδίσει να πετύχουμε τους στόχους και τα όνειρά μας. Για να σταματήσετε να καθυστερείτε, είναι σημαντικό να εντοπίσετε τους λόγους για την αναβλητικότητά σας, να χωρίσετε την εργασία σε μικρότερα βήματα, να ορίσετε προθεσμία, να εξαλείψετε τους περισπασμούς, να αναζητήσετε υποστήριξη και υπευθυνότητα και να επιβραβεύσετε τον εαυτό σας για την πρόοδο. Ακολουθώντας αυτά τα απλά βήματα, μπορείτε να ξεπεράσετε την αναβλητικότητα και να επιτύχετε μεγαλύτερη επιτυχία και πληρότητα στη ζωή σας.

Φωτογραφία Simon Hurry

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΜΕΤΑ

Περισσότερα