Σχέσεις

Τελευταία Ενημέρωση: 13 January, 2023

Αδιαφορία Μετά τον Χωρισμό

Οι χωρισμοί μπορεί να είναι απίστευτα δύσκολοι και δεν είναι ασυνήθιστο να νιώθετε μια σειρά συναισθημάτων στη συνέχεια. Ωστόσο, πολλοί άνθρωποι διαπιστώνουν ότι βιώνουν αδιαφορία μετά από ένα χωρισμό - ένα αίσθημα ότι δεν ενδιαφέρονται πραγματικά για το άτομο ή τη σχέση πια. Ενώ η αδιαφορία μπορεί να φαίνεται σαν ένα θετικό βήμα στη διαδικασία θεραπείας, μπορεί επίσης να είναι ένα σημάδι ότι δεν έχετε επεξεργαστεί πλήρως τα συναισθήματά σας και δεν έχετε προχωρήσει από τη σχέση.

Κατανόηση των Λόγων της Αδιαφορίας

Η αδιαφορία μετά από έναν χωρισμό μπορεί να προκληθεί από διάφορους παράγοντες. Μερικοί άνθρωποι μπορεί να αισθάνονται αδιαφορία ως τρόπος να αντιμετωπίσουν τον πόνο του χωρισμού. Με το να μην αφήνουν τους εαυτούς τους να νιώσουν όλο το φάσμα των συναισθημάτων, μπορούν να αποφύγουν τον πόνο της στενοχώριας και της θλίψης. Άλλοι μπορεί να αισθάνονται αδιάφοροι επειδή δεν είχαν επενδύσει πλήρως στη σχέση στην αρχή. Και σε ορισμένες περιπτώσεις, η σχέση μπορεί να ήταν τοξική και το άτομο μπορεί να αισθάνεται ανακούφιση που τελείωσε.

Αναγνωρίζοντας τα προειδοποιητικά σημάδια της αδιαφορίας

Είναι σημαντικό να μπορείτε να αναγνωρίζετε τα προειδοποιητικά σημάδια της αδιαφορίας, καθώς μπορεί να είναι σημάδι ότι δεν έχετε επεξεργαστεί πλήρως τα συναισθήματά σας και δεν έχετε προχωρήσει από τη σχέση. Μερικά προειδοποιητικά σημάδια που πρέπει να προσέξετε περιλαμβάνουν:

  • Έλλειψη συναισθήματος όταν σκέφτεστε τη σχέση
  • Να μην αισθάνεστε θλίψη ή πόνο μετά τον χωρισμό
  • Να μην θέλετε να μιλήσετε για τη σχέση ή το άτομο
  • Να θέλετε και να μπορείτε να προχωρήσετε γρήγορα και εύκολα
  • Αίσθημα απάθειας προς το άτομο και τη σχέση

Εύρεση συναισθηματικού κλεισίματος

Είναι σημαντικό να βρείτε συναισθηματικό κλείσιμο μετά από έναν χωρισμό, προκειμένου να προχωρήσετε και να αρχίσετε να θεραπεύεστε. Ακολουθούν μερικές συμβουλές για την εύρεση κλεισίματος:

  1. Επιτρέψτε στον εαυτό σας να νιώσει όλο το φάσμα των συναισθημάτων
  2. Μιλήστε για τη σχέση και τα συναισθήματά σας με έναν έμπιστο φίλο ή θεραπευτή
  3. Καταγράψτε τις σκέψεις και τα συναισθήματά σας σε ένα ημερολόγιο
  4. Κάντε ειρήνη με το τέλος της σχέσης και αφήστε τον εαυτό σας να θρηνήσει την απώλεια
  5. Επικεντρωθείτε στη φροντίδα του εαυτού και στην αγάπη για τον εαυτό σας


H αδιαφορία μετά από ένα χωρισμό μπορεί να είναι ένα σημάδι ότι δεν έχετε επεξεργαστεί πλήρως τα συναισθήματά σας και δεν έχετε προχωρήσει από τη σχέση. Είναι σημαντικό να αναγνωρίσετε τα προειδοποιητικά σημάδια της αδιαφορίας και να λάβετε μέτρα για να βρείτε συναισθηματικό κλείσιμο προκειμένου να ξεκινήσετε τη θεραπεία. Επιτρέποντας στον εαυτό σας να νιώσει όλο το φάσμα των συναισθημάτων, μιλώντας για τη σχέση, εστιάζοντας στην αυτοφροντίδα και στην αγάπη για τον εαυτό σας και κάνοντας ειρήνη με το τέλος της σχέσης, μπορείτε να προχωρήσετε και να κλείσετε.

Φωτογραφία Anthony Tori

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΜΕΤΑ

Περισσότερα