Επίτευξη Στόχων

Τελευταία Ενημέρωση: 19 December, 2022

Αυτό το Απλό Κόλπο θα εκτοξεύσει στα Ύψη το Κίνητρο και την Παραγωγικότητά σας

Δυσκολεύεστε να παραμείνετε παρακινημένοι και παραγωγικοί; Νιώθετε συγκλονισμένοι και αβέβαιοι για το πώς να ξεκινήσετε τους στόχους σας; Αν ναι, υπάρχει ένα απλό κόλπο που μπορεί να σας βοηθήσει να εκτοξεύσετε στα ύψη τα κίνητρα και την παραγωγικότητά σας: να θέσετε σαφείς και συγκεκριμένους στόχους.

Όταν πρόκειται να επιτύχουμε την επιτυχία και να αξιοποιήσουμε πλήρως τις δυνατότητές μας, είναι απαραίτητο να έχουμε σαφείς και συγκεκριμένους στόχους. Οι στόχοι μας δίνουν κατεύθυνση και εστίαση και μπορούν να μας βοηθήσουν να παραμείνουμε κίνητρα και σε καλό δρόμο. Μας παρέχουν μια αίσθηση σκοπού και μπορούν να μας βοηθήσουν να ξεπεράσουμε τις προκλήσεις και τα εμπόδια στην πορεία.

Αλλά δεν δημιουργούνται όλοι οι στόχοι ίσοι. Για να είναι αποτελεσματικοί, οι στόχοι πρέπει να είναι συγκεκριμένοι, μετρήσιμοι, επιτεύξιμοι, σχετικοί και χρονικά δεσμευμένοι. Αυτό είναι γνωστό ως πλαίσιο καθορισμού στόχων SMART και είναι ένα ισχυρό εργαλείο για την ενίσχυση των κινήτρων και της παραγωγικότητας.

Δείτε πώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το πλαίσιο SMART για να θέσετε στόχους που θα σας βοηθήσουν να παραμείνετε παρακινημένοι και παραγωγικοί:

  1. Να είστε συγκεκριμένοι. Αντί να θέσετε έναν αόριστο στόχο όπως «θέλω να είμαι πιο παραγωγικός», βάλτε έναν συγκεκριμένο στόχο όπως «θέλω να ολοκληρώσω ένα έργο μέχρι το τέλος της εβδομάδας».
  2. Κάντε το μετρήσιμο. Για να παρακολουθείτε την πρόοδό σας, ο στόχος σας πρέπει να είναι μετρήσιμος. Για παράδειγμα, το «θέλω να χάσω 10 κιλά» είναι ένας μετρήσιμος στόχος, ενώ το «θέλω να είμαι πιο υγιής» δεν είναι.
  3. Κάντε το εφικτό. Οι στόχοι σας πρέπει να είναι δύσκολοι, αλλά όχι ακατόρθωτοι. Εάν ο στόχος σας δεν είναι ρεαλιστικός, προετοιμάζεστε για αποτυχία και απογοήτευση.
  4. Κάντε το σχετικό. Οι στόχοι σας πρέπει να ευθυγραμμίζονται με τις αξίες και τις προτεραιότητές σας. Εάν ο στόχος σας δεν είναι σημαντικός για εσάς, είναι λιγότερο πιθανό να έχετε κίνητρο να τον επιδιώξετε.
  5. Ορίστε μια προθεσμία. Η ύπαρξη ενός συγκεκριμένου χρονοδιαγράμματος μπορεί να σας βοηθήσει να σας κρατήσετε υπόλογους και μπορεί να σας προσφέρει μια αίσθηση επείγοντος.

Θέτοντας σαφείς και συγκεκριμένους στόχους χρησιμοποιώντας το πλαίσιο SMART, μπορείτε να ενισχύσετε τα κίνητρα και την παραγωγικότητά σας και να ανεβάσετε την επιτυχία σας στο επόμενο επίπεδο. Γιατί λοιπόν να μην το δοκιμάσετε και να δείτε πώς μπορεί να σας βοηθήσει να πετύχετε τους στόχους σας και να αξιοποιήσετε πλήρως τις δυνατότητές σας.

Φωτογραφία Mauro Gigli

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΜΕΤΑ

Περισσότερα