Υγεία

Τελευταία Ενημέρωση: 4 May, 2023

Άμεση ανακούφιση από την καούρα: Φυσικές θεραπείες

Η καούρα είναι ένα κοινό πρόβλημα που επηρεάζει εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Προκαλείται από το στομαχικό οξύ που ρέει πίσω στον οισοφάγο, με αποτέλεσμα μια αίσθηση καψίματος στο στήθος ή το λαιμό. Αν ψάχνετε για άμεση ανακούφιση από την καούρα, μπορεί να σας ενδιαφέρει να δοκιμάσετε φυσικές θεραπείες που μπορούν να προσφέρουν γρήγορη ανακούφιση χωρίς τη χρήση φαρμάκων. Σε αυτό το άρθρο, θα συζητήσουμε 10 φυσικές θεραπείες που μπορείτε να δοκιμάσετε για να ανακουφίσετε τα συμπτώματα της καούρας.

Νερό

Το πόσιμο νερό είναι ένας από τους απλούστερους και πιο αποτελεσματικούς τρόπους ανακούφισης από την καούρα. Το νερό βοηθά στην αραίωση του οξέος του στομάχου, μειώνοντας την ένταση των συμπτωμάτων της καούρας. Επιπλέον, το νερό μπορεί να βοηθήσει στην αποβολή του οξέος από τον οισοφάγο, μειώνοντας τη φλεγμονή και τον ερεθισμό.

Μαγειρική σόδα

Η μαγειρική σόδα είναι ένα φυσικό αντιόξινο που μπορεί να προσφέρει γρήγορη ανακούφιση από την καούρα. Αναμείξτε ένα κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα με ένα ποτήρι νερό και πιείτε το αργά. Η μαγειρική σόδα μπορεί να εξουδετερώσει γρήγορα το οξύ του στομάχου, μειώνοντας τα συμπτώματα της καούρας.

Τζίντζερ

Το τζίντζερ είναι ένα φυσικό αντιφλεγμονώδες που μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της φλεγμονής στον οισοφάγο, μειώνοντας τα συμπτώματα της καούρας. Μπορείτε να μασήσετε ένα κομμάτι φρέσκο τζίντζερ ή να πιείτε τσάι τζίντζερ για να ανακουφίσετε την καούρα.

Χυμός Αλόης Βέρα

Ο χυμός της αλόης είναι ένα φυσικό αντιφλεγμονώδες που μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της φλεγμονής στον οισοφάγο και να προσφέρει ανακούφιση από την καούρα. Πιείτε μια μικρή ποσότητα χυμού αλόης βέρα για να ηρεμήσετε το στομάχι σας και να μειώσετε την καούρα.

Μηλόξυδο

Το μηλόξυδο είναι μια άλλη φυσική θεραπεία που μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση των συμπτωμάτων της καούρας. Αναμείξτε μια κουταλιά της σούπας μηλόξυδο με ένα ποτήρι νερό και πιείτε το αργά. Η οξύτητα του ξιδιού μπορεί να βοηθήσει στην εξουδετέρωση του οξέος του στομάχου, μειώνοντας τα συμπτώματα της καούρας.

Ολισθηρή φτελιά

Η ολισθηρή φτελιά είναι ένα βότανο που μπορεί να βοηθήσει στην επικάλυψη του οισοφάγου, προστατεύοντάς τον από το οξύ του στομάχου και μειώνοντας τα συμπτώματα της καούρας. Αναμείξτε ένα κουταλάκι του γλυκού γλιστερή φτελιά σε σκόνη με ένα ποτήρι νερό και πιείτε το αργά.

Τσίχλα

Το μάσημα τσίχλας μπορεί να διεγείρει την παραγωγή σάλιου, το οποίο μπορεί να βοηθήσει στην εξουδετέρωση του οξέος του στομάχου και στη μείωση των συμπτωμάτων της καούρας. Επιλέξτε τσίχλα χωρίς ζάχαρη για να αποφύγετε επιπλέον ερεθισμούς στο στομάχι.

Μουστάρδα

Η μουστάρδα περιέχει ξύδι, το οποίο μπορεί να βοηθήσει στην εξουδετέρωση του οξέος του στομάχου και στη μείωση των συμπτωμάτων της καούρας. Φάτε μια κουταλιά μουστάρδα για άμεση ανακούφιση.

Ανυψώστε το κεφάλι σας

Η κατάκλιση μπορεί να επιδεινώσει τα συμπτώματα της καούρας. Σηκώστε το κεφάλι σας με μερικά μαξιλάρια για να εμποδίσετε το οξύ του στομάχου να ρέει πίσω στον οισοφάγο.

Χαλαρώστε τα ρούχα σας

Τα στενά ρούχα μπορούν να ασκήσουν πίεση στο στομάχι, επιδεινώνοντας τα συμπτώματα της καούρας. Χαλαρώστε τα ρούχα σας για να ανακουφίσετε την πίεση και να μειώσετε την καούρα.

Συμπέρασμα

Η καούρα μπορεί να είναι ένα απογοητευτικό και επώδυνο σύμπτωμα. Ωστόσο, υπάρχουν πολλές φυσικές θεραπείες που μπορούν να προσφέρουν άμεση ανακούφιση. Το να πίνετε νερό, να χρησιμοποιείτε μαγειρική σόδα, τζίντζερ, χυμό αλόης, μηλόξυδο, γλιστερή φτελιά, τσίχλα, να σηκώνετε το κεφάλι σας, να χαλαρώνετε τα ρούχα σας και να τρώτε μουστάρδα μπορούν όλα να βοηθήσουν στην ανακούφιση των συμπτωμάτων της καούρας. Δοκιμάστε αυτές τις φυσικές θεραπείες για να βρείτε αυτή που λειτουργεί καλύτερα για εσάς. Εάν αντιμετωπίζετε χρόνια ή σοβαρή καούρα, μιλήστε με τον πάροχο υγειονομικής περίθαλψης για να καθορίσετε τις καλύτερες θεραπευτικές επιλογές για τις ανάγκες σας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΜΕΤΑ

Περισσότερα