Ευτυχία

Τελευταία Ενημέρωση: 7 March, 2023

Δεν έχω Παρέα για να Βγαίνω

Έχετε βαρεθεί να μένετε μόνοι στο σπίτι τα Σαββατοκύριακα; Νιώθετε ότι δεν έχετε κανέναν να κάνετε παρέα ή να βγείτε έξω; Μην ανησυχείτε, δεν είστε μόνοι. Πολλοί άνθρωποι δυσκολεύονται να κάνουν φίλους και να βρουν άτομα για να συναναστραφούν. Τα καλά νέα είναι ότι ποτέ δεν είναι αργά για να κάνετε νέους φίλους και να απολαύσετε την κοινωνική σας ζωή. Ακολουθούν έξι συμβουλές που μπορούν να σας βοηθήσουν να ξεκινήσετε.

Βγείτε έξω και δοκιμάστε νέα πράγματα.

Όσο περισσότερο βάζετε τον εαυτό σας εκεί έξω, τόσο πιο πιθανό είναι να γνωρίσετε νέα άτομα που μοιράζονται τα ενδιαφέροντά σας. Δοκιμάστε να εγγραφείτε σε μαθήματα ή συλλόγους που σας ενδιαφέρουν, να παρακολουθήσετε κοινοτικές εκδηλώσεις ή να γίνετε εθελοντής για έναν σκοπό που σας ενδιαφέρει. Όχι μόνο θα έχετε την ευκαιρία να γνωρίσετε νέα άτομα, αλλά θα έχετε και κάτι κοινό για να μιλήσετε και να δεθείτε.

Εγγραφείτε σε διαδικτυακές κοινότητες.

Υπάρχουν πολλές διαδικτυακές κοινότητες όπου μπορείτε να συνδεθείτε με άτομα, από φόρουμ και ομάδες μέσων κοινωνικής δικτύωσης έως εφαρμογές και ιστότοπους γνωριμιών. Βρείτε αυτά που ταιριάζουν με τα ενδιαφέροντά σας και αρχίστε να συμμετέχετε στις συζητήσεις. Ποτέ δεν ξέρεις με ποιον μπορεί να συναντήσεις και να κάνεις φιλία.

Να είσαι ο εαυτός σου.

Οι άνθρωποι έλκονται από την αυθεντικότητα, οπότε μην φοβάστε να είστε ο εαυτός σας όταν συναντάτε νέους ανθρώπους. Μοιραστείτε τα ενδιαφέροντα, τις σκέψεις και τις εμπειρίες σας και αφήστε τους άλλους να δουν τον πραγματικό σας. Αυτό θα διευκολύνει τη δημιουργία γνήσιων δεσμών και φιλιών.

Να είστε προνοητικοί.

Το να κάνεις φίλους απαιτεί προσπάθεια, οπότε μη φοβάσαι να πάρεις την πρωτοβουλία και να προσεγγίσεις τους ανθρώπους. Αν συναντήσετε κάποιον με τον οποίο κάνετε κλικ, προτείνετε να μαζευτείτε για καφέ ή ποτό. Και μην αποθαρρύνεστε αν τα πρώτα άτομα με τα οποία απευθύνεστε δεν ανταποκρίνονται—συνεχίστε να προσπαθείτε μέχρι να βρείτε κάποιον που ενδιαφέρεται να σας γνωρίσει καλύτερα.

Κρατήστε επαφές.

Μόλις αποκτήσετε έναν νέο φίλο, προσπαθήστε να μείνετε σε επαφή. Η τακτική επικοινωνία θα σας βοηθήσει να εμβαθύνετε τη σχέση σας και να διατηρήσετε τη φιλία δυνατή. Είτε πρόκειται για μηνύματα, email, τηλεφωνικές κλήσεις ή προσωπικές επισκέψεις, η σύνδεση θα σας βοηθήσει να διασφαλίσετε ότι η φιλία σας θα διαρκέσει.

Μην φοβάστε να ρισκάρετε.

Το να κάνεις φίλους και να απολαμβάνεις την κοινωνική σου ζωή απαιτεί συχνά να παίρνεις ρίσκα. Είτε δοκιμάζετε μια νέα δραστηριότητα, συμμετέχετε σε μια νέα ομάδα ή επικοινωνείτε με κάποιον που μόλις γνωρίσατε, η ανάληψη κινδύνων μπορεί να οδηγήσει σε νέες εμπειρίες και νέες φιλίες. Επομένως, μην φοβάστε να βγείτε έξω από τη ζώνη άνεσής σας και να δοκιμάσετε κάτι νέο. Ποτέ δεν ξέρεις ποιες ευκαιρίες μπορεί να σου έρθουν ή ποιον μπορεί να συναντήσεις. Και ακόμα κι αν δεν οδηγήσει σε μια νέα φιλία, θα έχετε αποκτήσει νέες εμπειρίες και αναμνήσεις που αξίζουν το βάρος τους σε χρυσό. Πάρτε λοιπόν μια βαθιά ανάσα, βάλτε τον εαυτό σας εκεί έξω και δείτε τι θα συμβεί!

Στο τέλος, το να κάνεις φίλους σημαίνει να είσαι ανοιχτός, να είσαι ο εαυτός σου και να αφιερώνεις χρόνο για να συνδεθείς με άλλους. Μην αποθαρρύνεστε λοιπόν αν χρειάζεται λίγος χρόνος για να βρείτε τους κατάλληλους ανθρώπους. Απλώς συνεχίστε να βάζετε τον εαυτό σας έξω, να δοκιμάζετε νέα πράγματα και να είστε προληπτικοί, και θα είστε σε καλό δρόμο για να κάνετε νέους φίλους και να απολαύσετε μια πλούσια, γεμάτη κοινωνική ζωή.

Η μοναξιά είναι ένα κοινό και φυσιολογικό συναίσθημα, αλλά μπορεί να είναι δύσκολο να το αντιμετωπίσεις όταν δεν έχεις παρέα να βγεις έξω. Να θυμάστε ότι είναι εντάξει να ζητάτε υποστήριξη και υπάρχουν πολλοί τρόποι για να βρείτε σύνδεση και να μειώσετε τα αισθήματα μοναξιάς. Είτε πρόκειται για προσέγγιση με αγαπημένα πρόσωπα, συμμετοχή σε διαδικτυακές κοινότητες, εθελοντισμό ή αναζήτηση επαγγελματικής βοήθειας, υπάρχουν διαθέσιμοι πόροι που θα σας βοηθήσουν να αντιμετωπίσετε τη μοναξιά και να βρείτε υποστήριξη.

Φωτογραφία 12019

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΜΕΤΑ

Περισσότερα