Σχέσεις

Τελευταία Ενημέρωση: 27 December, 2022

Eρωτήσεις για να Δεις αν σε Θέλει

Αν αναρωτιέστε αν ο σύντροφός σας ή κάποιος που σας ενδιαφέρει θέλει μια ρομαντική ή αφοσιωμένη σχέση μαζί σας, μπορεί να είναι χρήσιμο να επικοινωνείτε ανοιχτά και ειλικρινά για τα συναισθήματα και τις ανάγκες σας. Η υποβολή ερωτήσεων μπορεί να είναι ένας καλός τρόπος για να κατανοήσετε καλύτερα τις προθέσεις κάποιου και να διευκρινίσετε τυχόν παρεξηγήσεις ή αβεβαιότητες. Ακολουθούν μερικά παραδείγματα ερωτήσεων που μπορείτε να του κάνετε για να δείτε αν σας θέλει:

Πώς βλέπεις να πηγαίνει η σχέση μας στο μέλλον;

Αυτή η ερώτηση μπορεί να σας βοηθήσει να κατανοήσετε τις μακροπρόθεσμες προθέσεις του και αν βλέπει ένα μέλλον μαζί σας. Εάν είναι ανοιχτός και πρόθυμος να συζητήσει το όραμά του για το μέλλον της σχέσης, μπορεί να είναι σημάδι ότι ενδιαφέρεται για μια αφοσιωμένη σχέση μαζί σας.

Τι νιώθεις για μένα;

Το να τον ρωτήσετε απευθείας για τα συναισθήματά του μπορεί να είναι ένας καλός τρόπος για να αποκτήσετε μια αίσθηση του πώς νιώθει για εσάς. Αν είναι ανοιχτός και ειλικρινής ως προς τα συναισθήματά του, μπορεί να είναι σημάδι ότι νοιάζεται για εσάς και ενδιαφέρεται για μια ρομαντική ή αφοσιωμένη σχέση.

Τι θέλεις από μια σχέση;

Ρωτώντας τον για τους στόχους και τις επιθυμίες του σε μια σχέση μπορεί να σας δώσει μια καλύτερη αίσθηση του αν ψάχνει για κάτι σοβαρό ή πιο περιστασιακό. Εάν εκφράσει την επιθυμία για μια αφοσιωμένη σχέση, μπορεί να είναι σημάδι ότι ενδιαφέρεται για εσάς με αυτόν τον τρόπο.

Με βλέπεις αποκλειστικά;

Η διευκρίνιση του αν είστε σε αποκλειστική σχέση μπορεί να σας βοηθήσει να κατανοήσετε καλύτερα τη θέση που βρίσκεστε μαζί του. Εάν είναι ανοιχτός στην ιδέα της αποκλειστικότητας ή έχει ήδη δεσμευτεί να είναι αποκλειστικός μαζί σας, μπορεί να είναι σημάδι ότι ενδιαφέρεται για μια αφοσιωμένη σχέση μαζί σας.

Νιώθεις ότι έχουμε ισχυρή σύνδεση;

Ρωτώντας τον για τη δύναμη της σύνδεσής σας μπορεί να σας δώσει μια αίσθηση του αν εκτιμά και ενδιαφέρεται για τη σχέση σας. Εάν εκτιμά τη σύνδεση και τη βλέπει ως σημαντικό μέρος της σχέσης, μπορεί να είναι σημάδι ότι ενδιαφέρεται για μια αφοσιωμένη σχέση μαζί σας.

Το να κάνετε ερωτήσεις μπορεί να είναι ένας χρήσιμος τρόπος για να ξεκαθαρίσετε τις αβεβαιότητες και να αποκτήσετε μια καλύτερη αίσθηση των προθέσεων και των συναισθημάτων κάποιου. Αν αναρωτιέστε αν ο σύντροφός σας ή κάποιος που σας ενδιαφέρει θέλει μια ρομαντική ή αφοσιωμένη σχέση μαζί σας, είναι σημαντικό να επικοινωνείτε ανοιχτά και ειλικρινά για τα συναισθήματα και τις ανάγκες σας. Εάν εξακολουθείτε να μην είστε σίγουροι για τα συναισθήματα ή τις προθέσεις του αφού κάνετε αυτές τις ερωτήσεις, μπορεί να είναι χρήσιμο να ζητήσετε τη συμβουλή ενός εκπαιδευμένου επαγγελματία ή μιας ομάδας υποστήριξης.

Φωτογραφία Tibor Pápai

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΜΕΤΑ

Περισσότερα