Επιτυχία

Τελευταία Ενημέρωση: 19 December, 2022

Η Δύναμη της Καθοδήγησης: Πώς να Βρείτε και να Συνεργαστείτε με έναν Μέντορα

Η καθοδήγηση μπορεί να είναι ένα ισχυρό εργαλείο για την προώθηση της καριέρας σας. Ένας μέντορας μπορεί να παρέχει καθοδήγηση, συμβουλές και υποστήριξη καθώς πλοηγείστε στις προκλήσεις της αγοράς εργασίας και εργάζεστε προς την επίτευξη των στόχων σας. Πώς όμως βρίσκετε και συνεργάζεστε με έναν μέντορα;

  1. Πρώτον, είναι σημαντικό να κατανοήσουμε τι είναι μέντορας και τι δεν είναι μέντορας. Μέντορας είναι κάποιος που έχει περισσότερη εμπειρία και γνώση από εσάς και που είναι πρόθυμος να μοιραστεί αυτή τη γνώση μαζί σας. Ο μέντορας δεν είναι προσωπικός βοηθός ή κάποιος που θα κάνει τη δουλειά για εσάς. Ένας μέντορας δεν είναι επίσης θεραπευτής ή κάποιος που θα σε ακούσει να εκφράζεις τα προβλήματά σου.
  2. Για να βρείτε έναν μέντορα, ξεκινήστε με το να σκέφτεστε τον τύπο του ατόμου με τον οποίο θα θέλατε να συνεργαστείτε. Τι θέλετε να μάθετε από αυτούς; Τι έχουν να προσφέρουν που μπορεί να σας βοηθήσει να προχωρήσετε την καριέρα σας; Μόλις έχετε μια ξεκάθαρη ιδέα για το τι ψάχνετε, αρχίστε να απευθυνθείτε σε άτομα που ταιριάζουν στο λογαριασμό. Αυτός μπορεί να είναι κάποιος που θαυμάζετε, κάποιος με τον οποίο έχετε συνεργαστεί στο παρελθόν ή ακόμα και κάποιος που δεν έχετε γνωρίσει ποτέ πριν.
  3. Μόλις βρείτε έναν μέντορα, είναι σημαντικό να καθορίσετε σαφή όρια και προσδοκίες. Οργανώστε τακτικές συναντήσεις ή check-in και ετοιμαστείτε με συγκεκριμένες ερωτήσεις ή θέματα που θέλετε να συζητήσετε. Να είστε πρόθυμοι να ακούσετε και να μάθετε και μην φοβάστε να ζητήσετε βοήθεια ή συμβουλές.
  4. Η συνεργασία με έναν μέντορα μπορεί να είναι απίστευτα ικανοποιητική, αλλά είναι επίσης αμφίδρομη. Καθώς μαθαίνετε από τον μέντορά σας, φροντίστε να μοιραστείτε τη δική σας γνώση και εμπειρία μαζί του. Αυτό μπορεί να σας βοηθήσει να εμβαθύνετε τη σχέση σας και να κάνετε την καθοδήγηση ακόμα πιο πολύτιμη.

Η δύναμη της καθοδήγησης έγκειται στην ικανότητα να μαθαίνεις από κάποιον που έχει περισσότερη εμπειρία και γνώση από εσάς. Με την εύρεση και τη συνεργασία με έναν μέντορα, μπορείτε να επιταχύνετε την επαγγελματική σας ανάπτυξη και να επιτύχετε τους στόχους σας πιο γρήγορα.

Φωτογραφία Kenny Eliason

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΜΕΤΑ

Περισσότερα