Υγεία

Τελευταία Ενημέρωση: 23 April, 2023

Κουρκουμάς: Πως τρώγεται?

Ο κουρκουμάς είναι ένα μπαχαρικό που χρησιμοποιείται συνήθως στην κουζίνα της Ινδίας και της Μέσης Ανατολής. Είναι γνωστό για το ζωηρό κίτρινο χρώμα και τη μοναδική του γεύση. Ο κουρκουμάς έχει επίσης κερδίσει δημοτικότητα για τα πιθανά οφέλη για την υγεία, συμπεριλαμβανομένων των αντιφλεγμονωδών ιδιοτήτων και των αντιοξειδωτικών επιδράσεων. Σε αυτό το άρθρο, θα συζητήσουμε πώς να εντάξετε τον κουρκουμά στη διατροφή σας.

Σε αυτόν τον σύνδεσμο μπορέιτε να δείτε τις ιδιότητες του κουρκουμά

Κουρκουμάς σε σκόνη

Ο πιο συνηθισμένος τρόπος χρήσης του κουρκουμά είναι σε μορφή σκόνης. Μπορεί να προστεθεί σε διάφορα πιάτα, όπως κάρυ, μαγειρευτά, σούπες και πιάτα με ρύζι. Ο κουρκουμάς μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί ως καρύκευμα για ψητά λαχανικά ή κρέας. Για ένα απλό και υγιεινό ρόφημα, ανακατέψτε σκόνη κουρκουμά σε ζεστό γάλα, μαζί με μέλι και κανέλα.

Φρέσκια ρίζα κουρκουμά

Η φρέσκια ρίζα κουρκουμά μπορεί να βρεθεί στο τμήμα προϊόντων ορισμένων παντοπωλείων ή σε εξειδικευμένα καταστήματα. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί με τον ίδιο τρόπο όπως ο κουρκουμάς σε σκόνη, αλλά έχει ελαφρώς διαφορετικό γευστικό προφίλ. Η φρέσκια ρίζα κουρκουμά μπορεί να τριφτεί και να προστεθεί στα πιάτα ή να χρησιμοποιηθεί για την παρασκευή τσαγιού κουρκουμά.

Χρυσό γάλα

Το χρυσό milk είναι ένα δημοφιλές ποτό που ενσωματώνει σκόνη κουρκουμά, μαζί με άλλα υγιεινά συστατικά, όπως τζίντζερ, κανέλα και μαύρο πιπέρι. Φτιάχνεται σιγοβράζοντας αυτά τα συστατικά σε γάλα ή σε ένα εναλλακτικό γάλα, όπως γάλα αμυγδάλου ή γάλα καρύδας. Το χρυσό γάλα είναι ένας νόστιμος και υγιεινός τρόπος για να εντάξετε τον κουρκουμά στη διατροφή σας.

Συμπληρώματα κουρκουμά

Τα συμπληρώματα κουρκουμά είναι ένας βολικός τρόπος για να καταναλώσετε κουρκουμά. Διατίθενται σε μορφή κάψουλας ή δισκίου και μπορείτε να τα βρείτε στα περισσότερα καταστήματα υγιεινής διατροφής. Ωστόσο, είναι σημαντικό να μιλήσετε με το γιατρό σας πριν πάρετε οποιαδήποτε συμπληρώματα, ειδικά εάν παίρνετε οποιαδήποτε φάρμακα.

Σφηνάκια κουρκουμά

Τα σφηνάκια κουρκουμά γίνονται πιο δημοφιλή και συνήθως πωλούνται σε καταστήματα υγιεινής διατροφής ή σε μπαρ χυμών. Περιέχουν συμπυκνωμένη ποσότητα κουρκουμά, μαζί με άλλα υγιεινά συστατικά, όπως το τζίντζερ και το λεμόνι. Τα σφηνάκια κουρκουμά είναι ένας γρήγορος και εύκολος τρόπος για να καταναλώσετε κουρκουμά και παρέχουν άμεση ώθηση ενέργειας.

Συμπέρασμα

Ο κουρκουμάς είναι ένα ευέλικτο μπαχαρικό με πολλά οφέλη για την υγεία. Μπορεί να ενσωματωθεί στη διατροφή σας με διάφορους τρόπους, όπως σκόνη κουρκουμά, φρέσκια ρίζα κουρκουμά, χρυσό γάλα, συμπληρώματα διατροφής και σφηνάκια κουρκουμά. Είναι απαραίτητο να καταναλώνετε τον κουρκουμά με μέτρο, καθώς οι υψηλές δόσεις μπορεί να έχουν αρνητικές παρενέργειες. Μιλήστε με το γιατρό σας ή έναν εγγεγραμμένο διαιτολόγο για να προσδιορίσετε την κατάλληλη ποσότητα κουρκουμά για τη διατροφή σας. Ενσωματώνοντας τον κουρκουμά στη διατροφή σας, μπορείτε να προσθέσετε γεύση στα γεύματά σας και ενδεχομένως να βελτιώσετε τη συνολική υγεία σας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΜΕΤΑ

Περισσότερα