Υγεία

Τελευταία Ενημέρωση: 25 April, 2023

Μαγνήσιο παρενέργειες: Κατανόηση των κινδύνων

Για να αποφύγετε τις παρενέργειες του μαγνησίου, ξεκινήστε με χαμηλή δόση, πάρτε μαγνήσιο με τρόφιμα, ενυδατώνεται και μιλήστε με έναν πάροχο υγειονομικής περίθαλψης πριν ξεκινήσετε ένα σχήμα μαγνησίου.

Το μαγνήσιο είναι ένα βασικό ορυκτό που παίζει καθοριστικό ρόλο σε πολλές σωματικές λειτουργίες, συμπεριλαμβανομένης της ρύθμισης του καρδιακού ρυθμού, της διατήρησης της αντοχής των οστών και της υποστήριξης της λειτουργίας του ανοσοποιητικού συστήματος. Ωστόσο, όπως όλα τα συμπληρώματα και τα φάρμακα, το μαγνήσιο μπορεί να έχει παρενέργειες όταν λαμβάνεται σε περίσσεια ή σε ορισμένες περιπτώσεις. Σε αυτό το άρθρο, θα διερευνήσουμε τις πιθανές παρενέργειες του μαγνησίου και τον τρόπο πρόληψής τους.

Τι είναι το μαγνήσιο και γιατί είναι σημαντικό

Το μαγνήσιο είναι ένα ορυκτό που εμπλέκεται σε πάνω από 300 ενζυματικές αντιδράσεις στο σώμα. Είναι απαραίτητο για τη διατήρηση της φυσιολογικής λειτουργίας των νεύρων και των μυών, τη ρύθμιση του καρδιακού ρυθμού και την υποστήριξη της λειτουργίας του ανοσοποιητικού συστήματος. Το μαγνήσιο βοηθά επίσης στη διατήρηση της αντοχής των οστών και μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο οστεοπόρωσης.

Παρενέργειες μαγνησίου

Ενώ το μαγνήσιο είναι γενικά ασφαλές όταν λαμβάνεται σε κατάλληλες δόσεις, η υπερβολική πρόσληψη μπορεί να προκαλέσει αρκετές παρενέργειες, συμπεριλαμβανομένων:

Διάρροια: Το μαγνήσιο μπορεί να έχει καθαρτικό αποτέλεσμα, οδηγώντας σε διάρροια όταν ληφθεί σε περίσσεια.

Η ναυτία και ο εμετός: Οι υψηλές δόσεις μαγνησίου μπορούν να προκαλέσουν ναυτία και έμετο.

Κράμπες στομάχου: Τα συμπληρώματα μαγνησίου μπορούν να προκαλέσουν κράμπες στομάχου και κοιλιακό πόνο.

Απευθυνότητα: Η διάρροια που προκαλείται από την υπερβολική πρόσληψη μαγνησίου μπορεί να οδηγήσει σε αφυδάτωση.

Χαμηλή αρτηριακή πίεση: Το μαγνήσιο μπορεί να μειώσει την αρτηριακή πίεση, η οποία μπορεί να είναι επικίνδυνη για άτομα με ήδη χαμηλή πίεση.

Ανεπιθύμητος καρδιακός παλμός: Οι πολύ υψηλές δόσεις μαγνησίου μπορεί να προκαλέσουν ακανόνιστο καρδιακό παλμό ή καρδιακή ανακοπή.

Αποτρέποντας τις παρενέργειες μαγνησίου

Για να αποφευχθούν οι παρενέργειες του μαγνησίου, είναι απαραίτητο να ληφθούν συμπληρώματα μόνο σύμφωνα με τις οδηγίες και να μιλήσουμε με έναν πάροχο υγειονομικής περίθαλψης πριν ξεκινήσει ένα σχήμα μαγνησίου. Άλλες συμβουλές περιλαμβάνουν:

Ξεκινήστε με χαμηλή δόση: Ξεκινήστε με χαμηλή δόση μαγνησίου και αυξήστε σταδιακά το ανάλογα με τις ανάγκες.

Πάρτε μαγνήσιο με φαγητό: Η λήψη συμπληρωμάτων μαγνησίου με τρόφιμα μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της διαταραχής του στομάχου και της διάρροιας.

Ενυδάτωση: Πιείτε άφθονο νερό για να αποτρέψετε την αφυδάτωση που προκαλείται από τη διάρροια.

Αποφύγετε τα συμπληρώματα μαγνησίου εάν έχετε νεφρική νόσο: Τα άτομα με νεφρική νόσο ενδέχεται να μην είναι σε θέση να εκκρίνουν σωστά την υπερβολική μαγνήσιο, οδηγώντας σε επικίνδυνες παρενέργειες.

Συζητήστε με έναν πάροχο υγειονομικής περίθαλψης: Μιλήστε με έναν πάροχο υγειονομικής περίθαλψης προτού λάβετε συμπληρώματα μαγνησίου εάν είστε έγκυος, θηλάζετε ή έχετε υποκείμενες συνθήκες υγείας.

Συμπέρασμα

Το μαγνήσιο είναι ένα βασικό ορυκτό που παίζει καθοριστικό ρόλο σε πολλές σωματικές λειτουργίες. Ενώ γενικά η ασφαλής, η υπερβολική πρόσληψη μαγνησίου μπορεί να προκαλέσει αρκετές παρενέργειες, συμπεριλαμβανομένης της διάρροιας, της ναυτίας και της χαμηλής αρτηριακής πίεσης. Για να αποτρέψετε τις παρενέργειες του μαγνησίου, είναι απαραίτητο να λαμβάνετε συμπληρώματα μόνο σύμφωνα με τις οδηγίες, ξεκινήστε με χαμηλή δόση, παίρνετε μαγνήσιο με τρόφιμα, ενυδατώστε, αποφύγετε συμπληρώματα μαγνησίου εάν έχετε νεφρική νόσο και μιλήστε με έναν πάροχο υγειονομικής περίθαλψης πριν ξεκινήσετε ένα σχήμα μαγνησίου. Ακολουθώντας αυτές τις συμβουλές, τα άτομα μπορούν να συμπληρώσουν με ασφάλεια και αποτελεσματικά το μαγνήσιο και να αποκομίσουν τα πολλά οφέλη για την υγεία που παρέχει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΜΕΤΑ

Περισσότερα