Σχέσεις

Τελευταία Ενημέρωση: 25 December, 2022

Με Θέλει Αλλά δεν το Δείχνει

Εάν βρίσκεστε σε μια σχέση όπου ο σύντροφός σας δεν φαίνεται να δείχνει την αγάπη ή τη στοργή του για εσάς, μπορεί να σας προκαλέσει σύγχυση και απογοήτευση. Μπορεί να αισθάνεστε ότι προσπαθείτε συνεχώς να μαντέψετε τι σκέφτονται ή αισθάνονται και μπορεί να είναι δύσκολο να ξέρετε πώς να απαντήσετε. Εάν αντιμετωπίζετε ανάμεικτα μηνύματα από τον σύντροφό σας, πρέπει να λάβετε υπόψη μερικά πράγματα:

Τι είναι τα μικτά μηνύματα;

Τα μικτά μηνύματα είναι αντικρουόμενα ή διφορούμενα σήματα που μπορεί να δυσκολέψουν την κατανόηση του τι προσπαθεί κάποιος να επικοινωνήσει. Σε μια σχέση, τα μικτά μηνύματα μπορούν να λάβουν πολλές μορφές, όπως:

 1. Λένε ότι σε αγαπούν αλλά δεν συμπεριφέρονται έτσι
 2. Να είσαι στοργικός κάποιες φορές και απόμακρος κάποιες άλλες
 3. Σας δίνουν ανάμεικτα μηνύματα σχετικά με τη δέσμευσή τους ή τα συναισθήματά τους για εσάς
 4. Αλλάζουν τη συμπεριφορά ή τη διάθεσή τους χωρίς εξήγηση

Γιατί συμβαίνουν μικτά μηνύματα;

Υπάρχουν πολλοί πιθανοί λόγοι για τους οποίους ο σύντροφός σας μπορεί να στέλνει ανάμεικτα μηνύματα. Μερικές κοινές αιτίες περιλαμβάνουν:

 1. Δεν είναι σίγουροι πώς νιώθουν: Είναι πιθανό ο σύντροφός σας να προσπαθεί ακόμα να καταλάβει τα συναισθήματά του και να μην είναι έτοιμος να δεσμευτεί πλήρως ή να εκφράσει την αγάπη του για εσάς.
 2. Έχουν αντικρουόμενες επιθυμίες: Είναι πιθανό ο σύντροφός σας να θέλει να είναι μαζί σας αλλά να έχει και άλλες προτεραιότητες ή επιθυμίες που τον κάνουν να διστάζει.
 3. Φοβούνται μήπως είναι ευάλωτοι: Μερικοί άνθρωποι μπορεί να δυσκολεύονται να εκφράσουν τα συναισθήματά τους ή μπορεί να φοβούνται μην πληγωθούν αν ανοιχτούν. Εάν ο σύντροφός σας έχει ιστορικό πληγωμένου σε προηγούμενες σχέσεις, μπορεί να διστάζει να δείξει την αγάπη του από φόβο μήπως απορριφθεί ή πληγωθεί ξανά.
 4. Έχουν προβλήματα επικοινωνίας: Εάν ο σύντροφός σας δυσκολεύεται να επικοινωνήσει τα συναισθήματά του ή τις ανάγκες του, μπορεί να δυσκολευτεί να σας δείξει την αγάπη ή τη στοργή του με έναν τρόπο που να αισθάνεται γνήσιος ή σημαντικός για εσάς.

Πώς να απαντήσετε σε μικτά μηνύματα

Εάν λαμβάνετε ανάμεικτα μηνύματα από τον σύντροφό σας, είναι σημαντικό να επικοινωνήσετε τις ανάγκες και τις ανησυχίες σας και να θέσετε σαφή όρια. Εδώ είναι μερικά βήματα που μπορείτε να κάνετε:

 1. Επικοινωνήστε ανοιχτά και ειλικρινά: Είναι σημαντικό να είστε ανοιχτοί και ειλικρινείς σχετικά με τα συναισθήματα και τις ανάγκες σας. Εάν αισθάνεστε μπερδεμένοι ή αβέβαιοι για τα συναισθήματα του συντρόφου σας, δοκιμάστε να του μιλήσετε για αυτό. Φροντίστε να ακούσετε την προοπτική τους και προσπαθήστε να καταλάβετε από πού προέρχονται.
 2. Θέστε όρια: Δεν πειράζει να βάλετε όρια και να ενημερώσετε τον σύντροφό σας τι χρειάζεστε και τι περιμένετε στη σχέση. Εάν αισθάνεστε ότι δεν λαμβάνετε την αγάπη και τη στοργή που χρειάζεστε, είναι σημαντικό να το κοινοποιήσετε στον σύντροφό σας και να είστε ξεκάθαροι για το τι χρειάζεστε για να νιώσετε ότι σας αγαπούν και σας υποστηρίζουν.
 3. Αναζητήστε υποστήριξη: Εάν δυσκολεύεστε να πλοηγηθείτε σε ανάμεικτα μηνύματα στη σχέση σας, μπορεί να είναι χρήσιμο να μιλήσετε με έναν θεραπευτή ή έναν έμπιστο φίλο ή μέλος της οικογένειάς σας για τις εμπειρίες σας. Μπορούν να σας προσφέρουν έναν ασφαλή χώρο για να επεξεργαστείτε τα συναισθήματά σας και να σας προσφέρουν καθοδήγηση για το πώς να αντιμετωπίσετε την κατάσταση.
 4. Φροντίστε τον εαυτό σας: Είναι απαραίτητο να φροντίζετε τον εαυτό σας όταν αντιμετωπίζετε ανάμεικτα μηνύματα από τον σύντροφό σας. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει την αφιέρωση χρόνου για δραστηριότητες που τρέφουν το μυαλό, το σώμα και το πνεύμα σας και την εύρεση τρόπων διαχείρισης του άγχους και διατήρησης μιας υγιούς ισορροπίας στη ζωή σας.

Εάν είστε σε μια σχέση όπου λαμβάνετε ανάμεικτα μηνύματα από τον σύντροφό σας, μπορεί να σας προκαλέσει σύγχυση και απογοήτευση. Αλλά επικοινωνώντας ανοιχτά και ειλικρινά, θέτοντας όρια και φροντίζοντας τον εαυτό σας, μπορείτε να μάθετε να πλοηγείστε σε αυτές τις προκλήσεις και να εργαστείτε προς μια πιο υγιή, πιο ικανοποιητική σχέση.

Φωτογραφία JerzyGorecki

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΜΕΤΑ

Περισσότερα