Υγεία

Τελευταία Ενημέρωση: 11 March, 2023

Μυοσκελετικοί πόνοι στο στήθος: Τι πρέπει να γνωρίζετε

Έχετε βιώσει ποτέ πόνο στο στήθος που σας έκανε να αισθάνεστε άγχος και ανησυχία για την υγεία σας; Εάν έχετε, τότε μπορεί να γνωρίζετε πόσο τρομακτικοί μπορεί να είναι οι πόνοι στο στήθος. Ωστόσο, δεν είναι όλοι οι πόνοι στο στήθος ένδειξη σοβαρής καρδιακής πάθησης. Μερικές φορές, οι πόνοι στο στήθος μπορεί να προκληθούν από μυοσκελετικά προβλήματα. Σε αυτό το άρθρο, θα διερευνήσουμε τι είναι οι μυοσκελετικοί πόνοι στο στήθος, τι τους προκαλεί και τι μπορείτε να κάνετε για να ανακουφίσετε την ενόχληση.

Τι είναι οι μυοσκελετικοί πόνοι στο στήθος;

Οι μυοσκελετικοί πόνοι στο στήθος αναφέρονται σε κάθε πόνο ή ενόχληση που αισθάνεστε στους μύες, τα οστά ή τις αρθρώσεις στην περιοχή του θώρακα. Ο πόνος μπορεί να είναι οξύς ή αμβλύς και μπορεί να ποικίλλει σε ένταση. Σε αντίθεση με τους πόνους στο στήθος που σχετίζονται με την καρδιά, οι μυοσκελετικοί πόνοι στο στήθος συνήθως δεν συνοδεύονται από δύσπνοια, ναυτία ή εφίδρωση.

Τι προκαλεί μυοσκελετικούς πόνους στο στήθος;

Υπάρχουν πολλές πιθανές αιτίες μυοσκελετικού πόνου στο στήθος, όπως:

Μυϊκή καταπόνηση ή διάστρεμμα: Αυτό μπορεί να συμβεί λόγω ξαφνικών κινήσεων ή υπερβολικής χρήσης των μυών του θώρακα.

Κωστοχονδρίτιδα: Πρόκειται για φλεγμονή του χόνδρου που συνδέει τα πλευρά με το στέρνο.

Τραυματισμός στα πλευρά: Αυτό μπορεί να συμβεί λόγω τραύματος, πτώσεων ή ατυχημάτων.

Αρθρίτιδα: Αυτή είναι μια κατάσταση που προκαλεί φλεγμονή των αρθρώσεων, οδηγώντας σε πόνο και δυσκαμψία στην περιοχή του θώρακα.

Οστεοπόρωση: Πρόκειται για μια κατάσταση όπου τα οστά γίνονται εύθραυστα και αδύναμα, οδηγώντας σε κατάγματα και πόνο στην περιοχή του θώρακα.

Τι μπορείτε να κάνετε για να ανακουφίσετε τους μυοσκελετικούς πόνους στο στήθος;

Εάν αντιμετωπίζετε μυοσκελετικούς πόνους στο στήθος, υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να ανακουφίσετε την ενόχληση. Εδώ είναι μερικές από τις πιο αποτελεσματικές θεραπείες:

Ξεκούραση: Εάν ο πόνος προκαλείται από υπερβολική χρήση ή τραυματισμό, η ανάπαυση μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση του πόνου και στην προώθηση της επούλωσης.

Ζέστη ή πάγος: Η εφαρμογή θερμότητας ή πάγου στην πληγείσα περιοχή μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του πόνου και της φλεγμονής.

Φάρμακα για τον πόνο: Τα παυσίπονα χωρίς ιατρική συνταγή, όπως η ακεταμινοφαίνη ή η ιβουπροφαίνη, μπορούν να βοηθήσουν στην ανακούφιση του πόνου.

Διατάσεις και άσκηση: Αυτό μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της ευελιξίας και της δύναμης στους μύες και τις αρθρώσεις του θώρακα.

Φυσικοθεραπεία: Περιλαμβάνει ασκήσεις και διατάσεις που βοηθούν στη βελτίωση της κινητικότητας και της δύναμης στους μύες και τις αρθρώσεις του θώρακα.

Πότε πρέπει να αναζητήσετε ιατρική φροντίδα;

Ενώ οι μυοσκελετικοί πόνοι στο στήθος συνήθως δεν είναι σοβαροί, υπάρχουν περιπτώσεις που πρέπει να αναζητήσετε ιατρική βοήθεια. Εάν εμφανίσετε τα ακόλουθα συμπτώματα μαζί με τον πόνο στο στήθος σας, θα πρέπει να πάτε στο δωμάτιο έκτακτης ανάγκης:

Δυσκολία στην αναπνοή
Ναυτία ή έμετος
Ιδρώνοντας
Ζάλη ή ζαλάδα
Πόνος που εξαπλώνεται στα χέρια, το λαιμό ή τη γνάθο

Οι μυοσκελετικοί πόνοι στο στήθος είναι μια κοινή πάθηση που μπορεί να προκληθεί από διάφορους παράγοντες. Ευτυχώς, οι περισσότερες περιπτώσεις μπορούν να αντιμετωπιστούν στο σπίτι με ξεκούραση, ζέστη ή πάγο, παυσίπονα, διατάσεις και άσκηση ή φυσικοθεραπεία. Ωστόσο, εάν εμφανίσετε συμπτώματα που υποδηλώνουν πρόβλημα που σχετίζεται με την καρδιά, αναζητήστε αμέσως ιατρική βοήθεια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΜΕΤΑ

Περισσότερα