Υγεία

Τελευταία Ενημέρωση: 3 May, 2023

Μούδιασμα στα Χέρια στον Ύπνο

Το να ξυπνάτε με μούδιασμα ή μυρμήγκιασμα στα χέρια σας μπορεί να είναι μια ενοχλητική εμπειρία. Αν και μπορεί να είναι σημάδι μιας σοβαρής υποκείμενης πάθησης, σε πολλές περιπτώσεις, είναι απλώς αποτέλεσμα ύπνου σε άβολη θέση ή συμπίεσης ενός νεύρου. Σε αυτό το άρθρο, θα εξερευνήσουμε τις κοινές αιτίες του μουδιάσματος στα χέρια κατά τη διάρκεια του ύπνου και θα προτείνουμε μερικές θεραπείες για την ανακούφιση από την ενόχληση.

Αιτίες μουδιάσματος στα χέρια κατά τη διάρκεια του ύπνου

Πίεση στα νεύρα: Ο ύπνος σε στάση που ασκεί πίεση στα νεύρα των χεριών σας, όπως ο ύπνος στο χέρι, μπορεί να προκαλέσει μούδιασμα.

Σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα: Το σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα είναι μια κατάσταση που εμφανίζεται όταν το μέσο νεύρο, το οποίο διατρέχει τον καρπό, συμπιέζεται. Αυτό μπορεί να προκαλέσει μούδιασμα, μυρμήγκιασμα και αδυναμία στα χέρια.

Αυχενική σπονδύλωση: Η αυχενική σπονδύλωση είναι μια εκφυλιστική κατάσταση της αυχενικής μοίρας της σπονδυλικής στήλης που μπορεί να προκαλέσει συμπίεση των νεύρων στον αυχένα, οδηγώντας σε μούδιασμα και μυρμήγκιασμα στα χέρια.

Νόσος Raynaud: Η νόσος του Raynaud είναι μια κατάσταση που προκαλεί στένωση των αιμοφόρων αγγείων, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε μειωμένη ροή αίματος στα χέρια και τα πόδια. Αυτό μπορεί να προκαλέσει μούδιασμα και μυρμήγκιασμα στα χέρια.

Θεραπείες για το μούδιασμα στα χέρια κατά τη διάρκεια του ύπνου

Αλλαγή θέσης ύπνου: Αποφύγετε να κοιμάστε σε στάση που ασκεί πίεση στα χέρια σας. Προσπαθήστε να κοιμάστε ανάσκελα ή στο πλάι με τα χέρια σας ίσια.

Χρησιμοποιήστε νάρθηκα καρπού: Εάν έχετε σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα, η χρήση νάρθηκα καρπού τη νύχτα μπορεί να σας βοηθήσει να κρατήσετε τον καρπό σας σε ουδέτερη θέση και να ανακουφίσετε την πίεση στο μέσο νεύρο.

Ασκήσεις διατάσεων: Η εκτέλεση ασκήσεων διατάσεων για τα χέρια και τους καρπούς σας μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της ευλυγισίας και στην ανακούφιση από την πίεση στα νεύρα.

Ζεστές κομπρέσες: Η εφαρμογή ζεστών κομπρέσων στα χέρια σας μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της ροής του αίματος και στην ανακούφιση από το μούδιασμα και το μυρμήγκιασμα.

Φάρμακα: Σε ορισμένες περιπτώσεις, τα παυσίπονα χωρίς ιατρική συνταγή ή τα συνταγογραφούμενα φάρμακα μπορεί να είναι απαραίτητα για την ανακούφιση του πόνου και της φλεγμονής.

Πότε να επισκεφτείτε έναν γιατρό

Εάν αισθάνεστε μούδιασμα στα χέρια σας συχνά ή εάν συνοδεύεται από άλλα συμπτώματα όπως αδυναμία ή πόνο, είναι σημαντικό να επισκεφτείτε έναν γιατρό. Μπορούν να κάνουν εξετάσεις για να προσδιορίσουν την υποκείμενη αιτία του μουδιάσματος και να συστήσουν την κατάλληλη θεραπεία.

Συμπέρασμα

Το μούδιασμα στα χέρια κατά τη διάρκεια του ύπνου μπορεί να είναι μια ενοχλητική εμπειρία, αλλά συνήθως δεν είναι μια σοβαρή κατάσταση. Κάνοντας μερικές απλές αλλαγές στις συνήθειες ύπνου σας, χρησιμοποιώντας νάρθηκες καρπού και εκτελώντας ασκήσεις διατάσεων, μπορείτε να ανακουφίσετε την ενόχληση και να την αποτρέψετε από το να συμβεί ξανά. Ωστόσο, εάν το μούδιασμα επιμένει ή συνοδεύεται από άλλα συμπτώματα, είναι σημαντικό να αναζητήσετε ιατρική βοήθεια για να αποκλείσετε τυχόν υποκείμενες παθήσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΜΕΤΑ

Περισσότερα