Επιτυχία

Τελευταία Ενημέρωση: 18 December, 2022

Πώς να Δημιουργήσετε μια Συναρπαστική Ιστορία Δημόσιας Ομιλίας

Η αφήγηση ιστοριών είναι ένα ισχυρό εργαλείο για να προσελκύσετε και να αιχμαλωτίσετε ένα κοινό και είναι μια βασική δεξιότητα για κάθε δημόσιο ομιλητή. Είτε κάνετε μια παρουσίαση στη δουλειά, είτε εκφωνείτε μια ομιλία σε μια εκδήλωση της κοινότητας είτε μιλάτε σε γάμο, μια καλοφτιαγμένη ιστορία μπορεί να σας βοηθήσει να συνδεθείτε με το κοινό σας και να κάνετε το μήνυμά σας πιο αξέχαστο. Ακολουθούν μερικές συμβουλές για τη δημιουργία μιας συναρπαστικής ιστορίας δημόσιας ομιλίας.

Ξεκινήστε με μια ισχυρή εισαγωγή.

Η εισαγωγή της ιστορίας σας είναι κρίσιμη για να τραβήξετε την προσοχή του κοινού σας και να προετοιμάσετε το υπόβαθρο για αυτό που θα ακολουθήσει. Σκεφτείτε να χρησιμοποιήσετε μια ερώτηση, ένα απόσπασμα ή ένα στατιστικό στοιχείο για να τραβήξετε την προσοχή τους και να δώσετε τον τόνο στην ιστορία σας.

Χρησιμοποιήστε ζωντανές λεπτομέρειες.

Για να ζωντανέψει η ιστορία σας, χρησιμοποιήστε περιγραφική γλώσσα και ζωντανές λεπτομέρειες για να ζωγραφίσετε μια εικόνα στο μυαλό του κοινού σας. Όσο περισσότερο μπορούν να οραματιστούν και να νιώσουν αυτό που περιγράφετε, τόσο πιο αφοσιωμένοι θα είναι.

Χρησιμοποιήστε το διάλογο.

Η συμπερίληψη του διαλόγου στην ιστορία σας μπορεί να τη ζωντανέψει και να την κάνει πιο ελκυστική. Χρησιμοποιήστε το διάλογο για να δώσετε στους χαρακτήρες σας προσωπικότητα και να προσθέσετε βάθος στην ιστορία σας.

Χρησιμοποιήστε μια σαφή δομή.

Μια σαφής δομή θα βοηθήσει την ιστορία σας να κυλήσει ομαλά και θα διευκολύνει το κοινό σας να την ακολουθήσει. Σκεφτείτε να χρησιμοποιήσετε την παραδοσιακή δομή ιστορίας, με ξεκάθαρη αρχή, μέση και τέλος, για να οργανώσετε την ιστορία σας.

Χρησιμοποιήστε το συναίσθημα.

Το συναίσθημα είναι ένα ισχυρό εργαλείο για να προσελκύσετε το κοινό σας και να κάνετε την ιστορία σας πιο εντυπωσιακή. Χρησιμοποιήστε περιγραφική γλώσσα και ζωντανές λεπτομέρειες για να βοηθήσετε το κοινό σας να βιώσει τα συναισθήματα των χαρακτήρων σας.

Τελειώστε με ένα ισχυρό συμπέρασμα.

Το συμπέρασμα της ιστορίας σας είναι η τελική σας ευκαιρία να επηρεάσετε το κοινό σας, οπότε φροντίστε να τελειώσετε με ένα μπαμ. Σκεφτείτε να χρησιμοποιήσετε ένα ισχυρό απόσπασμα, ένα κάλεσμα για δράση ή ένα εγκάρδιο συμπέρασμα για να αφήσετε μια μόνιμη εντύπωση.

Ακολουθώντας αυτές τις συμβουλές, μπορείτε να δημιουργήσετε μια συναρπαστική ιστορία δημόσιας ομιλίας που προσελκύει και αιχμαλωτίζει το κοινό σας. Θυμηθείτε, το κλειδί είναι να χρησιμοποιήσετε περιγραφική γλώσσα, ζωντανές λεπτομέρειες και συναισθήματα για να ζωντανέψετε την ιστορία σας και να την κάνετε πιο εντυπωσιακή.

Φωτογραφία Kristina Paparo

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΜΕΤΑ

Περισσότερα