Καριέρα

Τελευταία Ενημέρωση: 14 December, 2022

Πώς να Καταλάβετε εάν Πρέπει να Πάρετε Αύξηση

Αν αναρωτιέστε αν αξίζετε αύξηση, υπάρχουν μερικά βασικά σημάδια που πρέπει να αναζητήσετε. Ακολουθούν μερικοί τρόποι για να καταλάβετε εάν είναι ώρα να ζητήσετε από το αφεντικό σας αύξηση:

1. Είσαι με την εταιρεία για αρκετό καιρό
Ένας από τους πιο συνηθισμένους λόγους για να ζητήσετε αύξηση είναι ο χρόνος υπηρεσίας. Εάν είστε στην εταιρεία για αρκετό καιρό και έχετε σταθερά καλή απόδοση, ίσως είναι καιρός να ζητήσετε αύξηση για να αντικατοπτρίζει την εμπειρία και τη συνεισφορά σας.

2. Έχετε αναλάβει επιπλέον ευθύνες
Εάν πρόσφατα αναλάβατε πρόσθετες ευθύνες ή σας έχουν ανατεθεί σε ένα έργο υψηλού προφίλ, ίσως είναι καιρός να ζητήσετε αύξηση. Ο αυξημένος φόρτος εργασίας και οι συνεισφορές σας στην εταιρεία θα πρέπει να αναγνωρίζονται και να αποζημιώνονται ανάλογα.

3. Πληρώνεστε ελάχιστα σε σύγκριση με άλλους στον τομέα σας
Εάν αισθάνεστε ότι αμείβεστε λιγότερο σε σύγκριση με άλλους στον τομέα σας, ίσως είναι καιρός να ζητήσετε αύξηση. Ερευνήστε δεδομένα μισθών για παρόμοιες θέσεις στον κλάδο και τη γεωγραφική σας περιοχή και χρησιμοποιήστε αυτές τις πληροφορίες για να αιτιολογήσετε το αίτημά σας.

4. Έχετε λάβει θετικά σχόλια από το αφεντικό και τους συναδέλφους σας
Εάν έχετε λάβει θετικά σχόλια από το αφεντικό και τους συναδέλφους σας, είναι καλό σημάδι ότι κάνετε εξαιρετική δουλειά. Αυτή είναι μια καλή ευκαιρία να ζητήσετε αύξηση για να αναγνωρίσετε τις προσπάθειες και τις συνεισφορές σας στην εταιρεία.

5. Αισθάνεστε υποτιμημένοι και ανεκπλήρωτοι στην τρέχουσα θέση σας
Εάν αισθάνεστε υποτιμημένοι και ανεκπλήρωτοι στην τρέχουσα θέση σας, ίσως είναι καιρός να ζητήσετε αύξηση. Αυτό μπορεί να σας βοηθήσει να αυξήσετε την ικανοποίηση και το κίνητρό σας και μπορεί να σηματοδοτήσει στο αφεντικό σας ότι είστε αφοσιωμένοι στη δουλειά σας και στην εταιρεία.

6. Συνολικά, εάν δεν είστε βέβαιοι εάν πρέπει να ζητήσετε αύξηση, είναι σημαντικό να λάβετε υπόψη τις συνεισφορές σας στην εταιρεία, την αγοραία αξία σας και τη δική σας προσωπική ικανοποίηση και εκπλήρωση. Λαμβάνοντας υπόψη αυτούς τους παράγοντες, μπορείτε να πάρετε μια τεκμηριωμένη απόφαση και να λάβετε τα κατάλληλα μέτρα για να υπερασπιστείτε τον εαυτό σας και να κερδίσετε την αποζημίωση που σας αξίζει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΜΕΤΑ

Περισσότερα