Υγεία

Τελευταία Ενημέρωση: 17 March, 2023

Πώς να σταματήσετε τον βήχα το βράδυ

Ο βήχας το βράδυ μπορεί να είναι μια απογοητευτική εμπειρία. Όχι μόνο διαταράσσει τον ύπνο σας, αλλά μπορεί επίσης να είναι σημάδι ενός υποκείμενου προβλήματος υγείας. Ευτυχώς, υπάρχουν βήματα που μπορείτε να ακολουθήσετε για να ανακουφίσετε τα συμπτώματά σας και να σταματήσετε τον βήχα το βράδυ. Σε αυτό το άρθρο, θα εξερευνήσουμε μερικές αποτελεσματικές θεραπείες που μπορούν να σας βοηθήσουν να ξεκουραστείτε καλά το βράδυ.

Χρησιμοποιήστε έναν υγραντήρα

Ο ξηρός αέρας μπορεί να ερεθίσει το λαιμό σας και να σας κάνει να βήξετε. Η προσθήκη υγρασίας στον αέρα μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του βήχα το βράδυ. Η χρήση υγραντήρα στην κρεβατοκάμαρά σας μπορεί να προσθέσει υγρασία στον αέρα και να ανακουφίσει τα συμπτώματά σας. Φροντίστε να καθαρίζετε τακτικά τον υγραντήρα σας για να αποτρέψετε την ανάπτυξη βακτηρίων και μούχλας.

Πίνετε ζεστά υγρά

Η κατανάλωση ζεστών υγρών όπως το τσάι ή ο ζωμός μπορεί να σας βοηθήσει να απαλύνετε το λαιμό σας και να μειώσετε τον βήχα το βράδυ. Αποφύγετε να πίνετε καφεΐνη ή αλκοόλ καθώς μπορεί να σας αφυδατώσουν και να επιδεινώσουν τα συμπτώματά σας. Η κατανάλωση άφθονο νερό κατά τη διάρκεια της ημέρας μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να διατηρήσετε το λαιμό σας υγρό και να μειώσετε τον βήχα.

Ανυψώστε το κεφάλι σας

Το να ξαπλώνετε σε επίπεδη θέση μπορεί να κάνει πιο δύσκολη την αναπνοή, ειδικά αν έχετε βήχα. Ανυψώνοντας το κεφάλι σας με ένα επιπλέον μαξιλάρι ή ένα σφηνωμένο μαξιλάρι μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του βήχα το βράδυ. Αυτή η στάση μπορεί επίσης να βοηθήσει στη μείωση της παλινδρόμησης οξέος, η οποία μπορεί να είναι μια κοινή αιτία του νυχτερινού βήχα.

Χρησιμοποιήστε σταγόνες για τον βήχα ή παστίλιες

Οι σταγόνες ή οι παστίλιες για τον βήχα μπορούν να σας βοηθήσουν να απαλύνετε το λαιμό σας και να μειώσετε τον βήχα. Αναζητήστε προϊόντα που περιέχουν μενθόλη ή ευκάλυπτο, καθώς αυτά τα συστατικά μπορούν να βοηθήσουν στην ανακούφιση του βήχα και να καθαρίσουν τους αεραγωγούς σας. Βεβαιωθείτε ότι ακολουθείτε τις οδηγίες στη συσκευασία και μην υπερβαίνετε τη συνιστώμενη δόση.

Αποφύγετε τα ερεθιστικά

Εάν έχετε αλλεργίες, άσθμα ή άλλες αναπνευστικές παθήσεις, είναι σημαντικό να αποφύγετε ερεθιστικούς παράγοντες που μπορούν να προκαλέσουν βήχα. Αυτά μπορεί να περιλαμβάνουν καπνό, σκόνη, τρίχωμα κατοικίδιων ζώων και άλλα αλλεργιογόνα. Η χρήση ενός καθαριστή αέρα στην κρεβατοκάμαρά σας μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της ποσότητας των ερεθιστικών ουσιών στον αέρα και στην ανακούφιση των συμπτωμάτων σας.

Πάρτε Φάρμακα

Εάν ο βήχας σας το βράδυ προκαλείται από μια υποκείμενη κατάσταση υγείας όπως το άσθμα ή η ΓΟΠΝ, ο γιατρός σας μπορεί να συνταγογραφήσει φάρμακα για να σας βοηθήσει να διαχειριστείτε τα συμπτώματά σας. Φροντίστε να ακολουθείτε τις οδηγίες του γιατρού σας και να λαμβάνετε τα φάρμακά σας σύμφωνα με τις οδηγίες.

Ο βήχας το βράδυ μπορεί να είναι μια απογοητευτική εμπειρία. Ωστόσο, υπάρχουν βήματα που μπορείτε να ακολουθήσετε για να ανακουφίσετε τα συμπτώματά σας και να ξεκουραστείτε καλά το βράδυ. Η χρήση υγραντήρα, η κατανάλωση ζεστών υγρών, η ανύψωση του κεφαλιού, η χρήση σταγόνων ή παστίλιων για τον βήχα, η αποφυγή ερεθιστικών και η λήψη φαρμάκων μπορούν όλα να βοηθήσουν στη μείωση του βήχα το βράδυ. Εάν τα συμπτώματά σας επιμένουν, φροντίστε να επισκεφτείτε το γιατρό σας για σωστή διάγνωση και θεραπεία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΜΕΤΑ

Περισσότερα