Καριέρα

Τελευταία Ενημέρωση: 13 December, 2022

Πώς να Βρείτε το Θάρρος να Εγκαταλείψετε τη Δουλειά σας

Αισθάνεστε ανεκπλήρωτοι στην τρέχουσα δουλειά σας, αλλά δεν είστε σίγουροι αν έχετε το θάρρος να παραιτηθείτε; Η αποχώρηση από μια δουλειά μπορεί να είναι μια δύσκολη απόφαση, αλλά μπορεί επίσης να είναι και η σωστή. Ακολουθούν μερικές συμβουλές για το πώς να βρείτε το θάρρος να παρατήσετε τη δουλειά σας και να κάνετε το επόμενο βήμα στην καριέρα σας.

  1. Σκεφτείτε τις αξίες και τους στόχους σας. Πριν πάρετε την απόφαση να παραιτηθείτε από τη δουλειά σας, αφιερώστε λίγο χρόνο για να σκεφτείτε τις αξίες και τους στόχους σας. Τι είναι πιο σημαντικό για σένα στην καριέρα σου; Είναι η τρέχουσα δουλειά και ο χώρος εργασίας σας ευθυγραμμισμένοι με αυτές τις αξίες και τους στόχους; Προσδιορίζοντας τι είναι πιο σημαντικό για εσάς, μπορείτε να πάρετε μια πιο τεκμηριωμένη απόφαση σχετικά με το αν είναι η σωστή επιλογή ή όχι.
  2. Εξερευνήστε τις επιλογές σας. Εάν αισθάνεστε ανεκπλήρωτοι στην τρέχουσα δουλειά σας, μπορεί να είναι δελεαστικό να τα παρατήσετε χωρίς σχέδιο. Ωστόσο, αυτό μπορεί να είναι επικίνδυνο και μπορεί να σας κάνει να αισθάνεστε χαμένοι και αβέβαιοι για το τι να κάνετε στη συνέχεια. Αντίθετα, αφιερώστε χρόνο για να εξερευνήσετε τις επιλογές σας. Ερευνήστε πιθανές νέες θέσεις εργασίας, ευκαιρίες δικτύωσης, ακόμα και να ξεκινήσετε τη δική σας επιχείρηση. Εξερευνώντας τις επιλογές σας, μπορείτε να έχετε ένα σχέδιο και να αισθάνεστε πιο σίγουροι για την απόφασή σας να σταματήσετε το κάπνισμα.
  3. Αναζητήστε υποστήριξη. Η παραίτηση από τη δουλειά σας μπορεί να είναι μια τρομακτική και συντριπτική εμπειρία. Είναι σημαντικό να έχετε ένα σύστημα υποστήριξης που θα σας βοηθήσει να περάσετε αυτή τη μετάβαση. Μιλήστε με φίλους και συγγενείς, ζητήστε συμβουλές από μέντορες και συναδέλφους και σκεφτείτε να αναζητήσετε επαγγελματική υποστήριξη από έναν θεραπευτή ή έναν προπονητή καριέρας. Η ύπαρξη ενός συστήματος υποστήριξης μπορεί να προσφέρει ενθάρρυνση, καθοδήγηση και υπευθυνότητα καθώς κάνετε αυτό το τολμηρό βήμα στην καριέρα σας.

Το να εγκαταλείψετε τη δουλειά σας μπορεί να είναι μια δύσκολη απόφαση. Ωστόσο, αναλογιζόμενοι τις αξίες και τους στόχους σας, εξερευνώντας τις επιλογές σας και αναζητώντας υποστήριξη, μπορείτε να βρείτε το θάρρος να κάνετε αυτή την τολμηρή κίνηση και να κάνετε το επόμενο βήμα στην καριέρα σας.

Φωτογραφία Andrew Neel

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΜΕΤΑ

Περισσότερα