Καριέρα

Τελευταία Ενημέρωση: 14 December, 2022

Πώς να Ζητήσετε από το Αφεντικό σας Αύξηση

Το να ζητάτε αύξηση μπορεί να είναι εκφοβιστικό, αλλά είναι απαραίτητο μέρος της επαγγελματικής εξέλιξης και μπορεί να σας βοηθήσει να κερδίσετε την αποζημίωση που σας αξίζει. Εάν σκέφτεστε να ζητήσετε από το αφεντικό σας αύξηση, ακολουθούν μερικές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να προετοιμαστείτε και να υποστηρίξετε την υπόθεσή σας:

1. Κάντε την έρευνά σας

Προτού ζητήσετε αύξηση, είναι σημαντικό να κάνετε την έρευνά σας και να κατανοήσετε την αγοραία αξία της θέσης σας. Δείτε τα δεδομένα μισθών για παρόμοιες θέσεις στον κλάδο και τη γεωγραφική σας περιοχή και χρησιμοποιήστε αυτές τις πληροφορίες για να δικαιολογήσετε το αίτημά σας.

2. Σκεφτείτε το χρονοδιάγραμμα

Ο χρόνος είναι κρίσιμος όταν ζητάτε αύξηση. Βεβαιωθείτε ότι έχετε επιλέξει μια στιγμή που το αφεντικό σας δεν έχει πολύ άγχος ή πίεση και όταν έχετε καλή σχέση μαζί του. Αποφύγετε να ζητήσετε αύξηση αμέσως μετά την ολοκλήρωση ενός μεγάλου έργου ή όταν η εταιρεία αντιμετωπίζει οικονομικές δυσκολίες.

3. Να είστε έτοιμοι να εξηγήσετε γιατί αξίζετε αύξηση

Όταν ζητάτε αύξηση, να είστε έτοιμοι να εξηγήσετε γιατί την αξίζετε. Αυτή είναι η ευκαιρία σας να επισημάνετε τα επιτεύγματά σας και τις συνεισφορές σας στην εταιρεία. Εστιάστε στις συγκεκριμένες δεξιότητες και την εμπειρία που φέρνετε στο τραπέζι και να είστε έτοιμοι να δώσετε παραδείγματα για το πώς έχετε προσθέσει αξία στην εταιρεία.

4. Να είστε επαγγελματίες και ευγενικοί

Είναι σημαντικό να είστε επαγγελματίες και ευγενικοί όταν ζητάτε αύξηση. Προσεγγίστε τη συζήτηση με σεβασμό και αυτοπεποίθηση και αποφύγετε να είστε συγκρουστικοί ή απαιτητικοί. Θυμηθείτε ότι το αφεντικό σας μπορεί να μην είναι σε θέση να ικανοποιήσει αμέσως το αίτημά σας, επομένως να είστε προετοιμασμένοι για μια εποικοδομητική συνομιλία και να είστε ανοιχτοί σε διαπραγματεύσεις.

5. Συνέχισε τη συζήτηση

Αφού ζητήσετε αύξηση, είναι σημαντικό να επικοινωνήσετε με το αφεντικό σας για να συνεχίσετε τη συζήτηση και να διαπραγματευτείτε μια δίκαιη αποζημίωση. Εάν το αφεντικό σας δεν είναι σε θέση να ικανοποιήσει αμέσως το αίτημά σας, ζητήστε συγκεκριμένο χρόνο για να συνεχίσετε και να συζητήσετε περαιτέρω το θέμα. Να είστε έτοιμοι να ακούσετε τις ανησυχίες τους και να αντιμετωπίσετε τυχόν αντιρρήσεις που μπορεί να έχουν.

Το να ζητάς αύξηση μπορεί να είναι τρομακτικό, αλλά με προετοιμασία και επαγγελματισμό, μπορείς να υπερασπιστείς με επιτυχία τον εαυτό σου και να κερδίσεις την αποζημίωση που σου αξίζει. Ακολουθώντας αυτές τις συμβουλές, μπορείτε να έχετε μια παραγωγική συζήτηση με το αφεντικό σας και να κάνετε τα πρώτα βήματα για την επίτευξη των οικονομικών σας στόχων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΜΕΤΑ

Περισσότερα