Γυμναστική

Τελευταία Ενημέρωση: 29 December, 2022

Πόσο Πρέπει να Περπατάω Κάθε Μέρα

Το περπάτημα είναι μια εξαιρετική μορφή σωματικής δραστηριότητας που έχει πολλά οφέλη τόσο για τη σωματική όσο και για την ψυχική σας υγεία. Είναι σημαντικό να κάνετε αρκετή άσκηση κάθε μέρα για να διατηρήσετε έναν υγιεινό τρόπο ζωής και το περπάτημα είναι ένας απλός και προσιτός τρόπος για να το κάνετε αυτό. Αλλά πόσο πρέπει να περπατάτε καθημερινά για να δείτε τα περισσότερα οφέλη;

Η απάντηση θα ποικίλλει ανάλογα με την ηλικία, το επίπεδο φυσικής κατάστασης και τη συνολική υγεία σας. Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένες γενικές οδηγίες που μπορούν να σας βοηθήσουν να καθορίσετε πόσο πρέπει να περπατάτε κάθε μέρα.

Σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC), οι ενήλικες πρέπει να στοχεύουν σε τουλάχιστον 150 λεπτά αερόβιας δραστηριότητας μέτριας έντασης ή 75 λεπτά έντονης αερόβιας δραστηριότητας την εβδομάδα. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί μέσω μιας ποικιλίας δραστηριοτήτων, συμπεριλαμβανομένου του περπατήματος.

Για να υπολογίσετε πόσο πρέπει να περπατάτε κάθε μέρα για να τηρείτε αυτές τις οδηγίες, μπορείτε να διαιρέσετε τον συνολικό αριθμό λεπτών με τον αριθμό των ημερών της εβδομάδας. Για παράδειγμα, εάν στοχεύετε για 150 λεπτά μέτριας έντασης δραστηριότητα την εβδομάδα, θα πρέπει να στοχεύετε να περπατάτε περίπου 30 λεπτά την ημέρα, 5 ημέρες την εβδομάδα.

Εάν είστε νέος στην άσκηση ή έχετε ορισμένες παθήσεις υγείας, είναι σημαντικό να μιλήσετε με τον πάροχο υγειονομικής περίθαλψης πριν ξεκινήσετε ένα νέο πρόγραμμα άσκησης. Μπορούν να σας βοηθήσουν να προσδιορίσετε το καλύτερο επίπεδο δραστηριότητας για τις ανάγκες σας και τυχόν προφυλάξεις που πρέπει να λάβετε.

Εκτός από την τήρηση των συνιστώμενων οδηγιών για σωματική δραστηριότητα, είναι επίσης σημαντικό να λάβετε υπόψη τους γενικούς στόχους υγείας και φυσικής κατάστασης. Εάν θέλετε να χάσετε βάρος, να αυξήσετε το επίπεδο φυσικής σας κατάστασης ή να βελτιώσετε τη γενική σας υγεία, ίσως χρειαστεί να περπατήσετε περισσότερο από τις ελάχιστες συστάσεις.

Η ποσότητα του περπατήματος που πρέπει να κάνετε κάθε μέρα θα εξαρτηθεί από τους ατομικούς σας στόχους και ανάγκες. Λαμβάνοντας υπόψη την ηλικία, το επίπεδο φυσικής κατάστασης και τη συνολική υγεία σας, μπορείτε να προσδιορίσετε την καλύτερη ποσότητα περπατήματος για εσάς.

Φωτογραφία Arek Adeoye

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΜΕΤΑ

Περισσότερα