Γονείς

Τελευταία Ενημέρωση: 12 December, 2022

Πότε Πρέπει ο Έφηβός σας να Αρχίσει να Βγαίνει Ραντεβού;

Η απόφαση για το πότε θα επιτρέψετε στον έφηβό σας να ξεκινήσει ραντεβού είναι προσωπική και θα εξαρτηθεί από παράγοντες όπως το επίπεδο ωριμότητάς του και το επίπεδο ευθύνης του. Μερικοί γονείς μπορεί να επιλέξουν να επιτρέψουν στον έφηβό τους να αρχίσει να βγαίνει από τα 13 ή τα 14 του, ενώ άλλοι μπορεί να προτιμούν να περιμένουν μέχρι ο έφηβος τους να γίνει 16 ετών ή μεγαλύτερος.

Εδώ είναι μερικά πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη όταν αποφασίζετε πότε θα επιτρέψετε στον έφηβό σας να ξεκινήσει ραντεβού:

Επίπεδο ωριμότητας: Είναι σημαντικό να λάβετε υπόψη το επίπεδο ωριμότητας του εφήβου σας όταν αποφασίζετε αν είναι έτοιμος να ξεκινήσει ραντεβού. Είναι υπεύθυνοι και ικανοί να πάρουν καλές αποφάσεις μόνοι τους; Κατανοούν καλά πώς μοιάζουν οι υγιείς σχέσεις;

Γονική καθοδήγηση και υποστήριξη: Είναι σημαντικό να παρέχετε καθοδήγηση και υποστήριξη στον έφηβό σας καθώς αρχίζει να βγαίνει ραντεβού. Αυτό θα μπορούσε να περιλαμβάνει ανοιχτές και ειλικρινείς συζητήσεις για υγιείς σχέσεις, τον καθορισμό ορίων και προσδοκιών και την παροχή συνεχούς υποστήριξης και καθοδήγησης, όπως απαιτείται.

Ανησυχίες για την ασφάλεια: Είναι επίσης σημαντικό να λάβετε υπόψη την ασφάλεια όταν επιτρέπετε στον έφηβό σας να ξεκινήσει ραντεβού. Αυτό σημαίνει να κάνετε συζητήσεις σχετικά με τη συγκατάθεση, τα όρια και την επικοινωνία, καθώς και να βεβαιωθείτε ότι ο έφηβος σας ξέρει πώς να ζητήσει βοήθεια εάν τη χρειαστεί.

Τελικά, η απόφαση για το πότε θα επιτρέψετε στον έφηβό σας να ξεκινήσει ραντεβού θα εξαρτηθεί από τις ατομικές σας περιστάσεις και από το τι πιστεύετε ότι είναι καλύτερο για τον έφηβό σας. Είναι σημαντικό να εμπιστεύεστε το ένστικτό σας και να παρέχετε συνεχή υποστήριξη και καθοδήγηση καθώς ο έφηβός σας περιηγείται στον κόσμο των γνωριμιών.

Φωτογραφία Chen

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΜΕΤΑ

Περισσότερα