Σχέσεις

Τελευταία Ενημέρωση: 29 December, 2022

Πρόσεχε τον Εαυτό σου Αγάπη Μου

Καθώς ξαπλώνω στο κρεβάτι, με τις σκέψεις μου να κοιμούνται, δεν μπορώ παρά να σκεφτώ πόσο πολύ σ'αγαπώ. Σημαίνεις τον κόσμο για μένα και δεν θέλω τίποτα περισσότερο από το να είσαι ευτυχισμένος και υγιής. Και γι' αυτό θέλω να σου υπενθυμίσω να προσέχεις τον εαυτό σου, αγάπη μου.

Ξέρω ότι η ζωή μπορεί να είναι πολυάσχολη και συντριπτική μερικές φορές, και είναι εύκολο να βάλεις τις δικές σου ανάγκες στο πίσω μέρος. Αλλά είναι τόσο σημαντικό να δίνεις προτεραιότητα στη δική σου ευημερία, όχι μόνο για χάρη σου, αλλά και για χάρη της σχέσης μας. Όταν φροντίζεις τον εαυτό σου, έχεις περισσότερη ενέργεια και θετικότητα να δώσεις στους άλλους, συμπεριλαμβανομένου και εμένα.

Λοιπόν, τι σημαίνει να φροντίζεις τον εαυτό σου; Σημαίνει ότι αφιερώνεις χρόνο για δραστηριότητες που τρέφουν το σώμα, το μυαλό και την ψυχή σου. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει πράγματα όπως η άσκηση, ο διαλογισμός ή απλά ένα χαλαρωτικό μπάνιο. Σημαίνει να θέτεις όρια και να μην φοβάσαι να πεις όχι όταν χρειάζεσαι χρόνο για τον εαυτό σου ή όταν κάτι δεν σου πάει καλά. Σημαίνει να επικοινωνείς ανοιχτά και ειλικρινά με τα αγαπημένα σου πρόσωπα, να μοιράζεσαι τα συναισθήματα, τις ανάγκες και τις ανησυχίες σου. Και σημαίνει να αναζητάς υποστήριξη όταν τη χρειάζεσαι – κανείς δεν μπορεί να τα κάνει όλα μόνος του.

Και μην ξεχνάς να ασκείς και την ευγνωμοσύνη. Η εστίαση σε πράγματα για τα οποία είσαι ευγνώμων μπορεί να σε βοηθήσει να αλλάξεις την οπτική σου και να φέρεις περισσότερη θετικότητα στη ζωή σου. Συνήθισε να εκφράζεις ευγνωμοσύνη στους γύρω σου, συμπεριλαμβανομένου εμένα, και στον εαυτό σου.

Λοιπόν, αγάπη μου, καθώς παρασύρεσαι για ύπνο απόψε, θέλω να θυμηθείς να προσέχεις τον εαυτό σου. Δεν είναι εγωιστικό – είναι απαραίτητο για τη διατήρηση μιας υγιούς και ικανοποιητικής σχέσης. Και υπόσχομαι να κάνω το ίδιο. Μαζί, μπορούμε να υποστηρίξουμε και να γαλουχήσουμε ο ένας τον άλλον και την αγάπη μας. Ονειρα γλυκά αγάπη μου.

Φωτογραφία Michael Fenton

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΜΕΤΑ

Περισσότερα