Σχέσεις

Τελευταία Ενημέρωση: 1 February, 2023

Σοφά Λόγια για την Αληθινή Αγάπη

Η αγάπη είναι ένα όμορφο πράγμα, και όλοι θέλουμε να βρούμε αυτό το ξεχωριστό άτομο που κάνει την καρδιά μας να χαζεύει. Αλλά η αληθινή αγάπη δεν αφορά μόνο την αίσθηση των πεταλούδων στο στομάχι σας ή τον ενθουσιασμό του να βρίσκεστε κοντά στον άλλο σας. Είναι κάτι πολύ περισσότερο από αυτό. Έχει να κάνει με την επιλογή να αγαπήσεις κάποιον, μέσα από τις καλές και τις κακές στιγμές, μέσα από τα σκαμπανεβάσματα. Εδώ είναι μερικά σοφά λόγια για την αληθινή αγάπη που μπορεί να σας εμπνεύσουν να κρατήσετε αυτό το ξεχωριστό άτομο στη ζωή σας.

Η αγάπη υπομένει η αγάπη είναι ευγενική.

Αυτά τα λόγια, από τα εδάφια 1 Κορινθίους 13:4-7, αναφέρονται συχνά σε γάμους και είναι μια υπενθύμιση του τι πραγματικά σημαίνει αληθινή αγάπη. Η αγάπη δεν είναι μόνο να νιώθεις χαρούμενος και ξέγνοιαστος. Το θέμα είναι να είσαι υπομονετικός και ευγενικός, ακόμα κι όταν ο σύντροφός σου σε οδηγεί στον τοίχο. Έχει να κάνει με την επιλογή να αγαπάς, ακόμα κι όταν δεν είναι εύκολο.

Η αγάπη είναι επιλογή, όχι απλώς συναίσθημα.

Συχνά συνδέουμε την αγάπη με ένα συναίσθημα, αλλά η αλήθεια είναι ότι η αγάπη είναι κάτι πολύ περισσότερο από αυτό. Η αγάπη είναι μια επιλογή που κάνεις, κάθε μέρα, για να βάλεις κάποιον άλλο πριν από τον εαυτό σου. Όταν αγαπάς κάποιον, επιλέγεις να τον κάνεις ευτυχισμένο, να είσαι δίπλα του, να τον υποστηρίζεις και να θυσιάζεις τη δική σου ευτυχία για τη δική του.

Η αληθινή αγάπη θέλει χρόνο για να αναπτυχθεί.

Ζούμε σε έναν κόσμο που έχει εμμονή με την άμεση ικανοποίηση και συχνά περιμένουμε την αγάπη να είναι η ίδια. Αλλά η αληθινή αγάπη θέλει χρόνο για να αναπτυχθεί και αξίζει την αναμονή. Δεν μπορείς να αναγκάσεις την αγάπη να συμβεί από τη μια μέρα στην άλλη και δεν μπορείς να κάνεις κάποιον να σε αγαπήσει μόνο και μόνο επειδή το θέλεις. Η αληθινή αγάπη είναι ένα αργό έγκαυμα, και είναι ακόμα πιο ξεχωριστό γι 'αυτό.

Η αγάπη θέλει προσπάθεια.

Η αγάπη δεν είναι μόνο να νιώθεις χαρούμενος και ξέγνοιαστος. Χρειάζεται προσπάθεια για να λειτουργήσει μια σχέση και απαιτεί και οι δύο σύντροφοι να καταβάλουν δουλειά. Αυτό σημαίνει να επικοινωνείτε αποτελεσματικά, να είστε ειλικρινείς και ανοιχτοί ο ένας με τον άλλον και να επιλέγετε να συγχωρείτε ο ένας τον άλλον όταν τα πράγματα πάνε στραβά. Η αγάπη θέλει προσπάθεια, αλλά αξίζει τον κόπο.

Η αγάπη δεν είναι να βρεις κάποιον που σε ολοκληρώνει.

Συχνά ακούμε ότι πρέπει να αναζητήσουμε κάποιον που μας «ολοκληρώνει». Αλλά η αλήθεια είναι ότι όλοι είμαστε ολοκληρωμένοι μόνοι μας και δεν χρειαζόμαστε κάποιον άλλο να μας κάνει να νιώθουμε ολόκληροι. Όταν βρίσκεις κάποιον να μοιραστείς τη ζωή σου, έχει να κάνει με το να βρεις κάποιον που βελτιώνει τη ζωή σου, όχι κάποιον που την κάνει ολοκληρωμένη. Η αγάπη είναι για δύο ολόκληρα άτομα που ενώνονται για να κάνουν τη ζωή του άλλου καλύτερη.

Αγάπη δεν είναι μόνο να είσαι με κάποιον.

Συχνά πιστεύουμε ότι η αγάπη είναι απλώς να είσαι με κάποιον, αλλά είναι πολύ περισσότερο από αυτό. Η αγάπη αφορά τη σχέση που έχετε με κάποιον, τον δεσμό που μοιράζεστε και τις αναμνήσεις που δημιουργείτε μαζί. Όταν αγαπάς κάποιον, δεν θέλεις απλώς να είσαι μαζί του, θέλεις να είσαι μέρος της ζωής του.

Η αγάπη θέλει εμπιστοσύνη.

Η εμπιστοσύνη είναι ουσιαστικό μέρος κάθε σχέσης και είναι ιδιαίτερα σημαντική στην αγάπη. Όταν αγαπάς κάποιον, τον εμπιστεύεσαι με την καρδιά, το μυαλό και την ψυχή σου. Πιστεύετε ότι θα είναι εκεί για εσάς, ότι θα σας στηρίξουν και ότι δεν θα σας προδώσουν ποτέ.

Παραπάνω είδαμε μερικά σοφά λόγια για την αληθινή αγάπη. Η αληθινή αγάπη δεν είναι μόνο να νιώθεις χαρούμενος και ξέγνοιαστος. Έχει να κάνει με την επιλογή να αγαπήσεις κάποιον, μέσα από τις καλές και τις κακές στιγμές, μέσα από τα σκαμπανεβάσματα. Έχει να κάνει με το να είσαι υπομονετικός και ευγενικός, να καταβάλλεις προσπάθεια και να εμπιστεύεσαι ο ένας τον άλλον. Η αληθινή αγάπη είναι όμορφη.

Φωτογραφία Jez Timms

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΜΕΤΑ

Περισσότερα