Υγεία

Τελευταία Ενημέρωση: 22 April, 2023

Σπιτικές θεραπείες για τον πόνο στην πλάτη

Ο πόνος στην πλάτη μπορεί να είναι μια απογοητευτική και εξουθενωτική κατάσταση που επηρεάζει εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Ενώ υπάρχουν πολλές διαθέσιμες ιατρικές θεραπείες για τον πόνο στην πλάτη, υπάρχουν επίσης αρκετές σπιτικές θεραπείες που μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση του πόνου και της δυσφορίας. Σε αυτό το άρθρο, θα εξερευνήσουμε μερικές από τις καλύτερες σπιτικές θεραπείες για τον πόνο στην πλάτη.

Θερμοθεραπεία

Η εφαρμογή θερμότητας στην πληγείσα περιοχή μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του πόνου και των μυϊκών σπασμών. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα μπουκάλι ζεστού νερού, ένα μαξιλάρι θέρμανσης ή μια ζεστή πετσέτα για να εφαρμόσετε θερμότητα στην πλάτη σας. Φροντίστε να τυλίξετε την πηγή θερμότητας σε μια πετσέτα για να αποφύγετε εγκαύματα. Αφήστε τη θερμότητα να δράσει για 15-20 λεπτά τη φορά και επαναλάβετε πολλές φορές την ημέρα.

Ψυχοθεραπεία

Η κρύα θεραπεία μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της φλεγμονής και του πρηξίματος. Μπορείτε να εφαρμόσετε μια κρύα κομπρέσα στην πληγείσα περιοχή χρησιμοποιώντας μια σακούλα πάγου, μια κρύα συσκευασία ή μια σακούλα με κατεψυγμένα λαχανικά τυλιγμένα σε μια πετσέτα. Εφαρμόστε την κρύα κομπρέσα για 15-20 λεπτά τη φορά, πολλές φορές την ημέρα.

Διατάσεις και άσκηση

Οι απαλές διατάσεις και η άσκηση μπορούν να βοηθήσουν στη βελτίωση του πόνου στην πλάτη ενισχύοντας τους μυς και βελτιώνοντας την ευλυγισία. Μερικές καλές ασκήσεις για τον πόνο στην πλάτη περιλαμβάνουν γιόγκα, κολύμπι και περπάτημα. Φροντίστε να ξεκινήσετε αργά και σταδιακά να αυξάνετε την ένταση και τη διάρκεια της ρουτίνας άσκησής σας.

Μασάζ

Το μασάζ μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση από την ένταση και τους μυϊκούς σπασμούς που συμβάλλουν στον πόνο στην πλάτη. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα ρολό αφρού ή μπάλα τένις για να κάνετε μασάζ στην πλάτη σας ή μπορείτε να πάρετε ένα επαγγελματικό μασάζ από έναν εξουσιοδοτημένο θεραπευτή μασάζ.

Διόρθωση στάσης σώματος

Η κακή στάση του σώματος μπορεί να συμβάλει στον πόνο στην πλάτη. Η διατήρηση της καλής στάσης μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη και μείωση του πόνου. Φροντίστε να κάθεστε σε όρθια θέση και να αποφύγετε την κλίση και βεβαιωθείτε ότι ο χώρος εργασίας σας είναι εργονομικά σχεδιασμένος για να μειώνει την πίεση στην πλάτη σας.

Μη συνταγογραφούμενα παυσίπονα

Τα παυσίπονα χωρίς ιατρική συνταγή, όπως η ιβουπροφαίνη ή η ακεταμινοφαίνη, μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση του πόνου και της φλεγμονής. Ωστόσο, είναι σημαντικό να χρησιμοποιείτε αυτά τα φάρμακα σύμφωνα με τις οδηγίες και να μιλήσετε με το γιατρό σας πριν πάρετε οποιαδήποτε νέα φάρμακα.

Ξεκούραση και χαλάρωση

Η ανάπαυση και η χαλαρή λήψη μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του πόνου και στην προώθηση της επούλωσης. Φροντίστε να ξεκουράζεστε και να χαλαρώνετε και αποφύγετε δραστηριότητες που επιδεινώνουν τον πόνο σας.

Συμπέρασμα

Ο πόνος στην πλάτη μπορεί να είναι μια δύσκολη κατάσταση για να ζήσεις, αλλά υπάρχουν πολλές σπιτικές θεραπείες που μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση του πόνου και της δυσφορίας. Θερμοθεραπεία, ψυχοθεραπεία, διατάσεις και άσκηση, μασάζ, διόρθωση στάσης, παυσίπονα χωρίς ιατρική συνταγή και ξεκούραση και χαλάρωση είναι όλες αποτελεσματικές στρατηγικές για τη διαχείριση του πόνου στην πλάτη. Εάν ο πόνος σας επιμένει ή επιδεινώνεται, φροντίστε να μιλήσετε με το γιατρό σας ή έναν επαγγελματία υγείας για πρόσθετες επιλογές θεραπείας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΜΕΤΑ

Περισσότερα