Υγεία

Τελευταία Ενημέρωση: 26 Οκτωβρίου, 2023

Συμπτώματα εγκυμοσύνης πριν από την περίοδο: Τι να προσέχετε

Για τις γυναίκες που προσπαθούν να συλλάβουν, η αναμονή μιας χαμένης περιόδου και η πιθανότητα εγκυμοσύνης μπορεί να φέρει ενθουσιασμό και περιέργεια. Ενώ η απώλεια περιόδου είναι συνήθως ο πιο σημαντικός δείκτης, ορισμένες γυναίκες μπορεί να εμφανίσουν πρώιμα συμπτώματα ακόμη και πριν από την αναμενόμενη περίοδο. Αυτό το άρθρο στοχεύει να διερευνήσει κοινά συμπτώματα πρώιμης εγκυμοσύνης που πρέπει να προσέχετε πριν από την περίοδό σας, να κατανοήσει τις πιθανές αιτίες τους και να προσφέρει πληροφορίες για το πότε πρέπει να κάνετε ένα τεστ.

Ευαισθησία και πρήξιμο του μαστού

Ένα από τα πρώτα σημάδια είναι η ευαισθησία και το πρήξιμο του μαστού. Οι ορμονικές αλλαγές στην αρχή μπορεί να οδηγήσουν σε αυξημένη ροή αίματος και ορμονικές διακυμάνσεις, προκαλώντας ευαισθησία στο στήθος και αλλαγές στο μέγεθος. Ορισμένες γυναίκες μπορεί επίσης να παρατηρήσουν σκουρόχρωμα στις θηλαίες άλω.

Κόπωση και αυξημένη κούραση

Το αίσθημα μεγαλύτερης κόπωσης από το συνηθισμένο είναι ένα άλλο πιθανό σύμπτωμα. Η αύξηση των ορμονών, ιδιαίτερα της προγεστερόνης, μπορεί να προκαλέσει αισθήματα κούρασης και λήθαργου. Εάν βρίσκεστε ότι χρειάζεστε περισσότερη ξεκούραση ή αισθάνεστε εξαντλημένοι παρά τον επαρκή ύπνο, αυτό θα μπορούσε να είναι σημάδι.

Ζαλάδα και πρωινή ναυτία

Η ζαλάδα και η πρωινή ναυτία είναι γνωστά συμπτώματα. Ενώ συνήθως συνδέονται με τα τελευταία στάδια, ορισμένες γυναίκες μπορεί να εμφανίσουν ήπια ναυτία ή αίσθημα αδιαθεσίας πριν έρθει η περίοδος τους. Αυτό το πρώιμο σύμπτωμα πιστεύεται ότι προκαλείται από ορμονικές αλλαγές και αυξημένη ευαισθησία σε ορισμένες μυρωδιές ή τρόφιμα.

Αυξημένη ούρηση

Εάν βρίσκεστε να πηγαίνετε πιο συχνά στην τουαλέτα, θα μπορούσε να είναι πρώιμο σημάδι. Η αυξημένη ροή αίματος στην περιοχή της πυέλου και οι ορμονικές αλλαγές μπορεί να οδηγήσουν σε αυξημένη παραγωγή ούρων και στην ανάγκη για συχνότερη ούρηση.

Αλλαγές διάθεσης και συναισθηματικές αλλαγές

Οι ορμονικές διακυμάνσεις κατά την πρώιμη εγκυμοσύνη μπορεί να οδηγήσουν σε εναλλαγές της διάθεσης και συναισθηματικές αλλαγές. Ορισμένες γυναίκες μπορεί να βιώσουν αυξημένα συναισθήματα, ευερεθιστότητα ή κλάμα στα πρώτα στάδια της εγκυμοσύνης.

Πότε να κάνετε τεστ εγκυμοσύνης

Ενώ η εμφάνιση αυτών των πρώιμων συμπτωμάτων μπορεί να είναι συναρπαστική, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι δεν αποτελούν οριστική απόδειξη. Ο πιο αξιόπιστος τρόπος για να επιβεβαιώσετε την εγκυμοσύνη είναι να κάνετε ένα τεστ. Ωστόσο, είναι σημαντικό να περιμένετε μετά από μια χαμένη περίοδο ή να ακολουθήσετε τις οδηγίες που παρέχονται με το κιτ δοκιμής για τα πιο ακριβή αποτελέσματα.

Ποια είναι τα κοινά συμπτώματα πρώιμης εγκυμοσύνης πριν από την περίοδο;

Μερικά κοινά συμπτώματα πριν από την περίοδο περιλαμβάνουν ευαισθησία στο στήθος, κόπωση, ναυτία ή πρωινή ναυτία και αυξημένη ούρηση.

Μπορώ να εμφανίσω ευαισθησία στο στήθος πριν από την απώλεια της περιόδου μου εάν είμαι έγκυος;

Ναι, η ευαισθησία στο στήθος μπορεί να είναι πρώιμο σημάδι. Οι ορμονικές αλλαγές στην αρχή της εγκυμοσύνης μπορεί να οδηγήσουν σε αυξημένη ροή αίματος και ευαισθησία του μαστού.

Είναι η κόπωση ένα κοινό σύμπτωμα πριν από την απώλεια περιόδου εάν είμαι έγκυος;

Ναι, το να νιώθετε πιο κουρασμένοι ή κουρασμένοι από το συνηθισμένο μπορεί να είναι ένα πρώιμο σύμπτωμα εγκυμοσύνης. Οι ορμονικές αλλαγές στην αρχή της εγκυμοσύνης μπορεί να προκαλέσουν αισθήματα κούρασης και λήθαργου.

Πότε πρέπει να κάνω τεστ εγκυμοσύνης εάν υποψιάζομαι ότι είμαι έγκυος;

Συνιστάται να περιμένετε μετά από μια απώλεια περιόδου για να κάνετε ένα τεστ εγκυμοσύνης για ακριβή αποτελέσματα. Ωστόσο, ακολουθήστε τις οδηγίες που παρέχονται με το κιτ δοκιμής για τον συνιστώμενο χρονισμό.

Συμπέρασμα

Η εμφάνιση συμπτωμάτων πριν από την περίοδό σας μπορεί να είναι ένα πολλά υποσχόμενο σημάδι, αλλά είναι σημαντικό να θυμάστε ότι αυτά τα συμπτώματα μπορεί να διαφέρουν πολύ μεταξύ των γυναικών. Κάποιοι μπορεί να εμφανίσουν πολλαπλά συμπτώματα πρώιμης εγκυμοσύνης, ενώ άλλοι μπορεί να μην έχουν καθόλου. Εάν υποψιάζεστε ότι μπορεί να είστε έγκυος, καλό είναι να περιμένετε μετά από μια χαμένη περίοδο ή να κάνετε ένα τεστ για επιβεβαίωση. Η διαβούλευση με έναν επαγγελματία υγείας μπορεί επίσης να παρέχει περαιτέρω καθοδήγηση και υποστήριξη κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΜΕΤΑ

Περισσότερα