Σχέσεις

Τελευταία Ενημέρωση: 13 January, 2023

Τί είναι το Ghosting?

Το Ghosting, γνωστό και ως «η σιωπηλή θεραπεία», είναι μια αυξανόμενη τάση στα ραντεβού και τις σχέσεις. Αναφέρεται στην πράξη της ξαφνικής διακοπής κάθε επικοινωνίας με έναν σύντροφο χωρίς καμία εξήγηση ή προειδοποίηση. Αυτό μπορεί να συμβεί σε ρομαντικές σχέσεις, φιλίες ή ακόμα και σε επαγγελματικά πλαίσια.

Το φαινόμενο του ghosting μπορεί να έχει σημαντικό αντίκτυπο στην ψυχική υγεία ενός ατόμου. Εκείνοι που έχουν υποστεί ghosting μπορεί να βιώσουν συναισθήματα απόρριψης, εγκατάλειψης και σύγχυσης. Μπορεί επίσης να παλεύουν με ζητήματα εμπιστοσύνης και χαμηλή αυτοεκτίμηση. Σε σοβαρές περιπτώσεις, το ghosting μπορεί να οδηγήσει σε κατάθλιψη και άγχος.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι το ghosting δεν περιορίζεται σε ένα συγκεκριμένο δημογραφικό. Μπορεί να συμβεί σε οποιονδήποτε, ανεξαρτήτως ηλικίας, φύλου ή κατάστασης σχέσης. Επιπρόσθετα, τόσο το άτομο που κάνει το ghosting όσο και το άτομο που είναι φανταστικό μπορεί να υποφέρει από τις επιπτώσεις.

Λοιπόν, γιατί οι άνθρωποι κάνουν ghosting; Υπάρχουν πολλοί λόγοι, συμπεριλαμβανομένου του φόβου σύγκρουσης, της ανασφάλειας ή της έλλειψης επικοινωνιακών δεξιοτήτων. Σε ορισμένες περιπτώσεις, το άτομο που κάνει το ghosting μπορεί να μην έχει καν επίγνωση της βλάβης που προκαλεί.

Εάν εσείς ή κάποιος που γνωρίζετε έχει πέσει θύμα ghosting, είναι σημαντικό να αναζητήσετε υποστήριξη. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει τη συζήτηση με έναν θεραπευτή, τη συμμετοχή σε μια ομάδα υποστήριξης ή την εμπιστοσύνη σε έναν έμπιστο φίλο ή μέλος της οικογένειας. Θυμηθείτε, δεν είστε μόνοι και υπάρχουν διαθέσιμοι πόροι για να σας βοηθήσουν να αντιμετωπίσετε τις συνέπειες του ghosting.

Είναι επίσης σημαντικό να έχετε υγιή επικοινωνία σε όλες τις σχέσεις. Αυτό περιλαμβάνει να θέτεις όρια, να είσαι ανοιχτός και ειλικρινής και να είσαι πρόθυμος να κάνεις δύσκολες συζητήσεις. Ενθαρρύνοντας την ανοιχτή και υγιή επικοινωνία, μπορούμε να μειώσουμε την πιθανότητα εμφάνισης ghosting και τις αρνητικές επιπτώσεις του.

Το ghosting είναι μια αυξανόμενη τάση στα ραντεβού και τις σχέσεις που μπορεί να έχει σημαντικό αντίκτυπο στην ψυχική υγεία. Είναι σημαντικό να γνωρίζετε το φαινόμενο και να αναζητάτε υποστήριξη εάν εσείς ή κάποιος που γνωρίζετε έχει επηρεαστεί από αυτό. Επιπλέον, η ανοιχτή και υγιής επικοινωνία μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της πιθανότητας εμφάνισης φαντασμάτων στο μέλλον.

Φωτογραφία Dawn McDonald

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΜΕΤΑ

Περισσότερα