Σχέσεις

Τελευταία Ενημέρωση: 25 December, 2022

Τον θέλω, αλλά δεν με θέλει: Τι να κάνω;

Εάν βρίσκεστε σε μια κατάσταση όπου θέλετε μια σχέση με κάποιον που δεν αισθάνεται το ίδιο, μπορεί να σας πιέσει την καρδιά. Μπορεί να αισθάνεστε απόρριψη, σύγχυση και αβεβαιότητα για το τι να κάνετε στη συνέχεια. Εάν βρίσκεστε σε αυτήν την κατάσταση, ακολουθούν μερικά βήματα που μπορείτε να κάνετε για να αντιμετωπίσετε τα συναισθήματά σας και να προχωρήσετε:

  1. Αναγνωρίστε τα συναισθήματά σας: Είναι σημαντικό να αναγνωρίζετε και να επικυρώνετε τα συναισθήματά σας, ακόμα κι αν είναι δύσκολα. Είναι φυσικό να αισθάνεσαι πληγωμένος και απόρριψη όταν κάποιος δεν ανταποδίδει τα συναισθήματά σου και είναι εντάξει να δίνεις χρόνο στον εαυτό σου να το επεξεργαστεί και να θρηνήσει.
  2. Αφιερώστε χρόνο για αυτοστοχασμό: Αν και είναι σημαντικό να αναγνωρίζετε τα συναισθήματά σας, είναι επίσης χρήσιμο να κάνετε ένα βήμα πίσω και να αναλογιστείτε την κατάσταση. Υπάρχει κάτι που μπορείτε να μάθετε από αυτή την εμπειρία; Υπάρχουν μοτίβα στις σχέσεις σας που μπορείτε να εντοπίσετε και να επεξεργαστείτε;
  3. Αναζητήστε υποστήριξη: Μπορεί να είναι χρήσιμο να μιλήσετε με έναν θεραπευτή ή έναν έμπιστο φίλο ή μέλος της οικογένειάς σας για τα συναισθήματά σας. Μπορούν να σας προσφέρουν έναν ασφαλή χώρο για να επεξεργαστείτε τα συναισθήματά σας και να σας προσφέρουν καθοδήγηση για το πώς να αντιμετωπίσετε την κατάσταση.
  4. Εξασκήστε την αυτοφροντίδα: Είναι απαραίτητο να φροντίζετε τον εαυτό σας όταν αντιμετωπίζετε την απόρριψη. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει την αφιέρωση χρόνου για δραστηριότητες που τρέφουν το μυαλό, το σώμα και το πνεύμα σας και την εύρεση τρόπων διαχείρισης του άγχους και διατήρησης μιας υγιούς ισορροπίας στη ζωή σας.
  5. Εστιάστε στα θετικά: Αν και είναι φυσικό να εστιάσετε στις αρνητικές πτυχές της κατάστασης, μπορεί να είναι χρήσιμο να προσπαθήσετε να εστιάσετε στα θετικά πράγματα στη ζωή σας. Αυτό θα μπορούσε να περιλαμβάνει το να περνάτε χρόνο με αγαπημένα πρόσωπα, να συμμετέχετε σε δραστηριότητες που σας αρέσουν ή να βάζετε στόχους για τον εαυτό σας.
  6. Σκεφτείτε να προχωρήσετε: Αν και μπορεί να είναι δύσκολο, μπορεί να είναι απαραίτητο να αποδεχτείτε ότι αυτό το άτομο δεν θέλει μια σχέση μαζί σας και να προχωρήσετε. Αυτή μπορεί να είναι μια επώδυνη διαδικασία, αλλά είναι σημαντικό να σεβαστείτε τα συναισθήματά τους και να εστιάσετε στη δική σας ευημερία.

Εάν θέλετε μια σχέση με κάποιον που δεν αισθάνεται το ίδιο, μπορεί να είναι δύσκολο να αντιμετωπίσετε τα συναισθήματά σας. Αλλά αναγνωρίζοντας τα συναισθήματά σας, αναζητώντας υποστήριξη και φροντίζοντας τον εαυτό σας, μπορείτε να μάθετε να προχωράτε μπροστά και να επικεντρώνεστε στην οικοδόμηση μιας ικανοποιητικής ζωής για τον εαυτό σας. Θυμηθείτε, υπάρχει κάποιος εκεί έξω που θα σας εκτιμήσει και θα σας εκτιμήσει γι' αυτό που είστε. Διατηρήστε ανοιχτή καρδιά και μυαλό και συνεχίστε να εργάζεστε για ένα ευτυχισμένο, υγιές μέλλον.

Φωτογραφία DanaTentis

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΜΕΤΑ

Περισσότερα