Υγεία

Τελευταία Ενημέρωση: 23 Απριλίου, 2023

Τι σταματά τη διάρροια

Καταλαβαίνουμε πόσο άβολο και άβολο μπορεί να είναι να υποφέρεις από διάρροια. Είτε οφείλεται σε ιό του στομάχου, σε τροφική δηλητηρίαση ή σε άλλες αιτίες, μπορεί να είναι μια εξουθενωτική κατάσταση που διαταράσσει την καθημερινότητά σας. Σε αυτό το άρθρο, θα παρέχουμε ολοκληρωμένες πληροφορίες σχετικά με το τι σταματά τη διάρροια, συμπεριλαμβανομένων φυσικών θεραπειών, φαρμακευτικής αγωγής και συμβουλές πρόληψης.

Τι προκαλεί τη διάρροια;

Η διάρροια είναι μια κατάσταση που χαρακτηρίζεται από χαλαρά, υδαρή κόπρανα που εμφανίζονται πιο συχνά από το συνηθισμένο. Μπορεί να προκληθεί από διάφορους παράγοντες, όπως ιογενείς ή βακτηριακές λοιμώξεις, τροφικές δυσανεξίες, φάρμακα και υποκείμενες παθήσεις όπως το σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου ή η φλεγμονώδης νόσος του εντέρου.

Φυσικές θεραπείες για τη διάρροια

Μείνετε ενυδατωμένοι - Είναι σημαντικό να πίνετε πολλά υγρά, ειδικά νερό, για να αποτρέψετε την αφυδάτωση που μπορεί να συμβεί με τη διάρροια. Η κατανάλωση διαυγών υγρών όπως νερό, διαφανείς ζωμοί και αθλητικά ποτά χωρίς καφεΐνη μπορεί να βοηθήσει στην αναπλήρωση των χαμένων υγρών και ηλεκτρολυτών.

Προβιοτικά - Τα προβιοτικά είναι ευεργετικά βακτήρια που βοηθούν στην αποκατάσταση της ισορροπίας στο μικροβίωμα του εντέρου. Η κατανάλωση τροφών με υψηλή περιεκτικότητα σε προβιοτικά, όπως γιαούρτι, κεφίρ και λαχανικά που έχουν υποστεί ζύμωση, μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση των συμπτωμάτων της διάρροιας.

Μέντα - Η μέντα έχει αντιφλεγμονώδεις και αντισπασμωδικές ιδιότητες που μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση των συμπτωμάτων της διάρροιας. Η κατανάλωση τσαγιού μέντας ή η λήψη συμπληρωμάτων μέντας μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση της διάρροιας.

Τζίντζερ – Το τζίντζερ έχει φυσικές αντιφλεγμονώδεις και αντιμικροβιακές ιδιότητες που μπορούν να βοηθήσουν στην καταπράυνση του πεπτικού συστήματος και στη μείωση της φλεγμονής. Η κατανάλωση τσαγιού τζίντζερ ή η προσθήκη φρέσκου τζίντζερ στα γεύματα μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση των συμπτωμάτων της διάρροιας.

Φάρμακα για τη διάρροια

Μη συνταγογραφούμενα αντιδιαρροϊκά φάρμακα - Τα αντιδιαρροϊκά φάρμακα όπως η λοπεραμίδη μπορούν να βοηθήσουν στην επιβράδυνση του πεπτικού συστήματος και στη μείωση των συμπτωμάτων της διάρροιας. Ωστόσο, είναι σημαντικό να ακολουθείτε προσεκτικά τις οδηγίες δοσολογίας και να μην χρησιμοποιείτε αυτά τα φάρμακα για περισσότερες από δύο ημέρες χωρίς να συμβουλευτείτε γιατρό.

Συνταγογραφούμενα φάρμακα - Εάν η διάρροια σας προκαλείται από μια υποκείμενη κατάσταση υγείας, ο γιατρός σας μπορεί να συνταγογραφήσει φάρμακα για να βοηθήσει στη διαχείριση των συμπτωμάτων.

Πρόληψη της διάρροιας

Ακολουθήστε την καλή υγιεινή - Πλένετε τα χέρια σας σχολαστικά και συχνά, ειδικά μετά τη χρήση του μπάνιου ή το χειρισμό τροφίμων. Αυτό μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη της εξάπλωσης επιβλαβών βακτηρίων και ιών που μπορούν να προκαλέσουν διάρροια.

Αποφύγετε τροφές που προκαλούν διάρροια - Εάν έχετε τροφικές δυσανεξίες ή ευαισθησίες, είναι σημαντικό να αποφεύγετε τροφές που προκαλούν διάρροια. Οι συνήθεις παράγοντες ενεργοποίησης περιλαμβάνουν τα γαλακτοκομικά προϊόντα, τη γλουτένη και τα πικάντικα ή λιπαρά τρόφιμα.

Μείνετε ενυδατωμένοι - Η κατανάλωση άφθονων υγρών μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη της αφυδάτωσης που μπορεί να συμβεί με τη διάρροια. Στόχος να πίνεις τουλάχιστον οκτώ ποτήρια νερό την ημέρα.

Λάβετε προφυλάξεις όταν ταξιδεύετε - Η διάρροια των ταξιδιωτών είναι μια κοινή πάθηση που μπορεί να εμφανιστεί όταν ταξιδεύετε σε περιοχές με κακές συνθήκες υγιεινής. Για να το αποφύγετε, αποφύγετε το νερό της βρύσης, τον πάγο και τα ωμά ή καλά μαγειρεμένα τρόφιμα.

Η διάρροια μπορεί να είναι μια άβολη και άβολη κατάσταση, αλλά υπάρχουν αρκετές φυσικές θεραπείες, φάρμακα και συμβουλές πρόληψης που μπορούν να βοηθήσουν στην ανακούφιση των συμπτωμάτων και στην πρόληψη της εμφάνισής της. Είναι σημαντικό να παραμένετε ενυδατωμένοι, να εφαρμόζετε καλή υγιεινή και να αποφεύγετε τροφές που προκαλούν διάρροια. Εάν τα συμπτώματά σας επιμείνουν ή επιδεινωθούν, είναι σημαντικό να συμβουλευτείτε έναν γιατρό για να αποκλείσετε τυχόν υποκείμενες παθήσεις υγείας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΜΕΤΑ

Περισσότερα